KORONA JE ZAUSTAVILA PARTIZAN NA PUTU KA OSVAJANJU EVROKUPA: Zvezda je tim za plej-of Evrolige!
Foto: Starsport©

O svemu

KORONA JE ZAUSTAVILA PARTIZAN NA PUTU KA OSVAJANJU EVROKUPA: Zvezda je tim za plej-of Evrolige!

Reči čuvenog košarkaškog novinara će odjeknuti u Srbiji

Objavljeno: 09:05h

Jedan od najpoznatijih evropskih košarkaških novinara i osnivač poznatog košarkaškog portala "Sportando", Emilijano Karčija govorio je o Partizanu i Crvenoj zvezdi i njihovom učešću u Evrokupu, odnosno Evroligi, naredne sezone.

Čuveni Italijan koji važi za jednog od najupućenijih novinara kada je reč o evropskoj košarci istakao je da Partizan je imao velike šanse da osvoji Evrokup prošle sezone da se nije dogodio koronavirus, te da zbog mogućeg plasmana u Evroligu nije želeo da prihvati poziv u FIBA Ligu šampiona.

- Mislim da je njihov cilj Evroliga, a oni ne mogu u Evroligu kroz Košarkašku ligu šampiona. Kada potpišete ugovor sa Ligom šampiona, onda morate da potpišete višegodišnji ugovor i morate da im date garancije, jer vam plaćaju, da ćete narednih tri, četiri ili pet godina igrati njihovo takmičenje. To bi značilo da Partizan narednih pet sezona neće igrati Evroligu, tako da su zato izabrali da ostanu u Evrokupu i vide da li mogu da dođu do Evrolige tako što će osvojiti Evrokup ili doći do finala - rekao je Karčija u podkastu "Sa terena" i potom objasnio:

foto: Starsport©

- To će biti teško jer oni su ove sezone imali velike šanse. Nažalost, koronavirus im je zaustavio najbolju sezonu u poslednjih nekoliko godina. Ne znam da li će sledeće sezone biti jaki kao ove sezone, pogotovo zato što su izgubili i Trinkijerija koji je učinio da igraju prelepu košarku.

On je uporedio Olimpiju iz Milana koja je predstavnik Italije u Evroligi i Crvenu zvezdu kao predstavnika celog regiona u tom takmičenju.

- Oni ne mogu da se porede jer Milano ima tri ili četiri puta više novca od Zvezde za narednu sezonu. Zvezda je dovela novog trenera, sklapa dobar tim, mislim da će se boriti za plej-of, ali Milano je tim za Fajnal-for, ne samo plej-of tim. Ne mogu da kažu da će pokušati posle toliko sezone samo da uđu u plej-of, pogotovo posle ovakve razočaravajuće sezone. Oni mogu da budu čak i srećni što se sezona ovako završila - istakao je Karčija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.