ZA 24H UBEDILI KOKOŠKOVA DA OSTAVI NBA I DOĐE U EVROPU: Fener je bio blizu dogovora s drugim trenerom, ali onda...
Foto: EPA/Sedat Suna

otkrivena pozadina

ZA 24H UBEDILI KOKOŠKOVA DA OSTAVI NBA I DOĐE U EVROPU: Fener je bio blizu dogovora s drugim trenerom, ali onda...

Sve se promenilo kad je Barselona odlučila da prekine saradnju sa Pešićem

Objavljeno:

Odjeknula je kao bomba vest da je Igor Kokoškov novi trener Fenerbahčea.

Mnogima je i dalje teško da poveruju da će selektor Srbije preuzeti trofejni turski klub i naslediti Željka Obradovića, a čini se da su i sami ljudi iz Fenera još u šoku kako su uspeli sve da izvedu.

Brojni košarkaški novinari, kako iz Turske, tako i iz Grčke, prepričavaju sad rasplet situacije i navode da su čelnici "kanarinaca" uspeli za samo 24 sata da ubede Kokoškova da posle 20 godina napusti NBA i da napusti posao prvog pomoćnika Luka Voltona u Sakramentu i vrati se u Evropu.

foto: Reuters

Kako navodi Nikos Varlas, Fenerov prvi pik je bio Šarunas Jasikevičijus i bili su blizu, čak su nudili i veći novac Litvancu, ali sve se promenilo kad se Barselona rastala sa Pešićem, jer je dosadašnji trener Žalgirisa hteo da se vrati u "Blaugranu" gde se proslavio i kao igrač.

Tada su u Fenerbahčeu prešli na plan B, a to je da se angažuje najbolji trener koji je ujedno i pristupačan i izbor je pao na Igora Kokoškova, preneo je turski novinar Gokan German.

foto: Beta/Branislav Božić

Za navijače Fenera Kokoškov je možda rizičan potez uprave s obzirom na to da se radi o treneru koji nikada pre u karijeri nije vodio evropski klub, otud i skepsa.

- Možda tu treba staviti znak pitanja kod Kokoškova, ali kada pogledate malo bolje, u pitanju je vrhunski košarkaški trener i znalac - kaže ovaj turski novinar, aludirajući na uspeh Kokoškova sa reprezentacijom Slovenije, dvodecenijski rad u SAD, kao i činjenicu da je postavljen za selektora Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.