JEDNA OD NAJBOLJIH KOŠARKAŠICA ŽRTVOVALA SVE ZBOG ROBIJAŠA: Nevinog ga osudili na 50 godina, a sada je slobodan!
Maja Mur, Foto: Printscreen/Instagram

KAKVA PRIČA

JEDNA OD NAJBOLJIH KOŠARKAŠICA ŽRTVOVALA SVE ZBOG ROBIJAŠA: Nevinog ga osudili na 50 godina, a sada je slobodan!

Džonatan je imao samo 16 godina kada je optužen za krađu i ubistvo Stenlija Stotlera u Džeferson sitiju.

Objavljeno:

Pobednik na terenu i van njega - velika Maja Mur!

Jedna od najboljih američkih košarkašica, zvezda WNBA lige Maja Mur, propustila je celu sezonu kako bi pomogla nevinom čoveku koji je osuđen na 50 godina zatvora!

I uspela je! Džonatan Ajrons je posle 24 godine ponovo slobodan čovek.

"Osećam da konačno mogu da živim život. Slobodan sam, blagosloven sam, samo želim da živim život dostojan Božje pomoći. Zahvaljujem se svima koji su me podržavali, posebno Maji i njenoj porodici", rekao je Ajrons odmah po puštanju na slobodu.

Džonatan je imao samo 16 godina kada je optužen za krađu i ubistvo Stenlija Stotlera u Džeferson sitiju. Nesrećni mladić se zadesio u blizini mesta zločina, policija ga je odmah privela. Tokom suđenja krili su se dokazi, a ispostavilo se i da otisci prstiju nađeni u kući žrtve uopšte ne pripadaju Ajronsu. Džonatan je uporno tvrdio da je pogrešno identifikovan, ali uzalud.

Iako je istraga urađena prilično "traljavo" , iako nije bilo dokaza da je Ajrons počinio zločin, nesrećni Afroamerikanac je sa 18 godina osuđen na 50 godina zatvora.

Više od dve decenije je proveo u zatvoru, a onda je proslavljena košarkašica rešila da uzme stvari u svoje ruke. U januaru je šokirala javnost u Americi kada je objavila da će propustiti celu sezonu, jer želi da se fokusira na oslobađanje Ajronsa. Uložila je ogroman napor i najzaslužnija je što je odluka konačno suzbijena od strane državnog sudije.

"Osećanje je nadrealno. Konačno - pravda! Mislila sam: Da li se ovo stvarno desilo?" plakala je na suđenju od sreće Maja, kad je čula odluku sudije.

Naime, sudija u Misuriju Danijel Grin je pogledao nalaz otisaka prstiju kao i druge "brljotine" u postupku i doneo je oslobađajuću presudu. Džonatan je kao dečak otišao u zatvor nepravedno, a iz njega je izašao kao 40-godišnjak.

Naravno, slobodu je proslavio sa svojim "anđelom čuvarom" - Majom. Košarkašica je na društvenim mrežama objavila snimak uz kratak komentar: "Sloboda".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.