Stotka za Rio: Ne moćna, nego premoćna Srbija na Olimpijskim igrama! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

aj aj aj aj portoriko :)

Stotka za Rio: Ne moćna, nego premoćna Srbija na Olimpijskim igrama! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča pratili ste uz naš dobro poznati "lajv-blog"
Objavljeno: 23:14h

Košarkaši Srbije su obezbedili vizu za Rio de Žaneiro! Uspešan kvalifikacioni turnir izabranici Aleksandra Đorđevića zaokružili su ubedljivim trijumfom nad Portorikom rezultatom 108:77 i nagovestili da su spremni za velike domete na Olimpijskim igrama.

foto: Filip Plavčić

Iako je naša selekcija bila veliki favorit, retko ko je očekivao ovako laganu pobedu protiv nezgodnog rivala. Raznovrsna i kvalitetna igra našeg tima ponovo je oduševila 17.000 gledalaca u "Areni".

Već posle recimo pet minuta bilo je jasno da "Orlovi" putuju u Južnu Ameriku. Već na samom početku poveli smo sa 28:5 i bilo je jasno da gosti nemaju šta da traže.

Najbolji pojedinci našeg tima u prvom poluvremenu bili su Bogdanović, Kalinić i Jokić koji su u prvih 20 minuta postigli po 13 poena. Rezultat na odmoru bio je neverovatnih 60:27! Lepo je videti da je publika aplauzom pozdravljala svaki dobar potez Portorikanaca.

U nastavku Srbija nije smanjivala glas, nastavila je sa briljantnom timskom partijom kako u napadu, tako i u odbrani. Rešetali si Jokić, Birčević, Simonović i Bogdanović, dok je sa druge strane za igru bio raspoložen Barea.

Puleni Saleta Đorđevića su u poslednjih deset minuta ušli sa 26 poena prednosti.

Poslednju četvrtinu otvara Bogdanović novom trojkom i nastavlja da pogađa skoro svaki šut! Jokić je takođe dominirao, pomogli su svi ostali i Srbija je otišla na Olimpijske igre pobedom od 108:77.

Najefikasniji u našem timu bio je Bogdanović sa 28 poena i osam asistencija, Jokić je dodao 23 poena, osam skokova i šest asistencija, a Kalinić je postigao 15 koševa.

Kod gostiju najefikasniji bili su Barea sa 22 poena, dok je Karlos Arojo dodao 14.

foto: Espreso

Nikola Jokić je proglašen za MVP turnira.

Sve dešavanja pre, tokom i posle meča možete da pratite uz naš dobro poznati "lajv-blog".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.