Šoutajm za finale: Srbi pokidali Čehe, ne piše se dobro ni Portoriku! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet/aleksandar Koković

prejaki smo

Šoutajm za finale: Srbi pokidali Čehe, ne piše se dobro ni Portoriku! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja pre, posle i tokom meča pratili ste uz naš dobro poznati "lajv-blog"
Objavljeno: 22:49h

Ostao je još jedan korak do Rio de Žaneira! Reprezentacija Srbije je ubedljivo savlada Češku rezultatom 96:72 i zakazala finalni duel kvalifikacionog turnira u Areni sa selekcijom Portorika!

foto: Fonet

Bili su "Orlovi" favoriti, pobeda je bila očekivana, iako je rival jedna izuzetno kvalitetna i raznovrsna selekcija.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Izabranici Aleksandra Đorđevića su već u prvoj četvrtini pokazali ko je "šerif". Držao se rival sve do šestog minuta kada je Bogdanović trojkom zapalio "Arenu" za prednost od 17:10. Potom se serija poena nastavlja, najviše preko Jokića koji je do kraja prve deonice na svom kontu već imao devet poena, a rezultat je glasio 26:17.

Prvi polufinalista je reprezentacija Portorika koja je savladala Letoniju u uzbudljivoj utakmici rezultatom 77:70.

Nastavili su "Orlovi" u istom ritmu i u nastavku i tokom cele druge četvrtine su držali rivala na oko deset poena zaostatka. U međuvremenu je proradio i Bogdanović i u prvih 20 minuta bio je drugi strelac tima sa 12 poena. Rezultat na poluvremenu glasio je 45:36.

Centralni ljudi prvog poluvremena na samom početku nastavka tu ulogu prepuštaju Milošu Teodosiću. Kapiten na samom startu vezuje dve trojke i čini se već tada slama Češku. Tokom većeg dela trećeg perioda održavali smo razliku od oko 15 poena razlike i pred poslednjih deset minuta otišlo se rezultatom 73:58 za Srbiju.

Sjajna igra "Orlova" nastavlja se i u poslednjoj četvrtini. Raduljica otvara a nastavljaju - Jokić, Teo, Bogdanović i posle 35 minuta igre imali smo veliku prednost - 84:63. Od tog momenta kao da se protivnik predao pa smo gledali bravure naših momaka pa je konačan rezultat bio 96:72.

Najbolji pojedinci u našoj selekciji bili su Bogdanović sa 21 poenom, osam skokova i tri asistencije, i Jokić sa 19 i osam skokova i Teodosić sa 16 poena i šest asistencija. Raduljica je postigao 12 koševa i isti broj asistencija kao Teo!

Kod rivala istakli su se Satoranski sa 14 i Veseli sa 12.

U prvom meču Portoriko je bio bolji od Letonije rezultatom 77:70 pa ćemo u subotu gledati finale između Srbije i ekipe koju predvode Karlos Arojo i Džej Džej Barea.

Sva dešavanja pre, posle i tokom meča pratili ste uz naš dobro poznati "lajv-blog".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.