DARKO MILIČIĆ JE SVE SAMO NE OBIČAN KOŠARKAŠ: Učili su ga kako da se tušira, bio bokser, a sada se bavi trešnjama!
Foto: Profimedia

faca

DARKO MILIČIĆ JE SVE SAMO NE OBIČAN KOŠARKAŠ: Učili su ga kako da se tušira, bio bokser, a sada se bavi trešnjama!

Miličić se nije proslavio u NBA ligi, a njegove anegdote dobro su poznate srpskoj javnosti, o čemu su pisali i španski mediji.

Objavljeno:

Španski list ,,As“ posvetio je tekst bivšem srpskom košarkašu Darku Miličiću, na čiju su se karijeru osvrnuli i otkrili javnosti čime se bivši NBA igrač sada bavi.

Uprkos tome što je izabran kao drugi na draftu, iza Lebrona Džejmsa, Miličić se nije proslavio u NBA ligi, a njegove anegdote dobro su poznate srpskoj javnosti, o čemu su pisali i španski mediji.

Novinari sa Pirinejskog poluostrva su se prisetili i njegovih izjava sa Eurobasketa 2007. godine, kada je Srbija eliminisana, a Miličić uvredljivo govorio o sudijama i njihovim porodicama.

Nije se prilagodio po svom dolasku, a Amerikanci su, kako se navodi, ,,morali da ga uče kako da se tušira“.

foto: EPA/Jeff Kowalski

– Umesto da to radi u svlačionici, Darko se uvek tuširao kod kuće nakon treninga i utakmica. Svi smo se zajedno tuširali, zato sam mu rekao da lepo stavi peškir oko struka i istušira se ovde – priseća se Čonsi Bilaps, Darkov saigrač iz Pistonsa.

Nije imao zavidan učinak u NBA karijeri sa 6.2 poena po meču u svojih 10 godina provedenih ,,preko bare“, ali je anegdota bilo na pretek, ističu Španci i podsećaju na onu, dobro poznatu, sa Marajom Keri.

Nakon završetka košarkaške karijere, okušao se i kikboksu, ali je svoju sreću pronašao u poljoprivredi, koju je posebno izučavao. Bio je u Italiji kako bi naučio više o proizvodnji trešanja, čime se i sada bavi i trenutno u okolini Novog Sada poseduje 125 hektara zemlje gde gaji razne vrste voća koje izvozi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.