OBRADOVIĆ O BERONU, ŠTIMCU I JOŠ MNOGO ČEMU: I ja imam nerealna očekivanja, hajde da vidimo kako da odemo na F4!
Saša Obradović, Foto: Starsport©

NOVI TRENER ZVEZDE OTVORENO O SVEMU

OBRADOVIĆ O BERONU, ŠTIMCU I JOŠ MNOGO ČEMU: I ja imam nerealna očekivanja, hajde da vidimo kako da odemo na F4!

Šef struke crveno-belih se upoznao sa situacijom u klubu

Objavljeno:

Novi trener Crvene zvezde Saša Obradović dao je veliki intervju za Sportski žurnal, u kom je puno pričao o očekivanjima javnosti, ali i sopstvenim od njegove prve trenerske sezone na Malom Kalemegdanu.

- I ja imam nerealna očekivanja. Šta je realno, da osvojimo Evroligu? I ja imam takva očekivanja, ali ona moraju da budu u skladu sa onim što se radi na dnevnoj bazi. Napisali smo: ‘Hajmo na Fajnal for’. Dobro, nema problema, hajde da vidimo kako je to moguće. Ta, neralna očekivanja, tako se kontrolišu. Znam šta ovde znači poraz, ali zato sam i bio bolji igrački. Znam šta znači pobeda i zato nikada nisam leteo. Te euforije između pobede i poraza moraju da budu u balansu. Znam da ovde sredine nema, ali moram da vidim šta je mogu da uradim da moji igrači ne bi leteli u pobedama i ne bi bili skroz dole u porazima - rekao je Obradović za Sportski žurnal.

On se upoznao i sa aktuelnom situacijom u klubu i zna šta da očekuje.

- Iskoristio sam protekli period da saznam puno toga. Ko je pod ugovorom, ko nije, ko je skup, ko je preskup, ko je za ovu ili onu rolu. I taj proces još traje. Određeni kostur mora da postoji i uslovljen je u odnosu na broj stranaca koje ćemo da potpišemo. Kroz sve te pripreme dobićemo odgovor ko je spreman da prihvati velike uloge. Ima dosta imena iz FMP-a. Možemo da vidimo Radanova, Simanića, Kuridžu, mladog Uskokovića. Probaćemo neke igrače iz tog pogona. Kao i Đorđevića.

Saša Obradović tokom predstavljanja sa stručnim štabom
Saša Obradović tokom predstavljanja sa stručnim štabom foto: Espreso.co.rs

Mnoge zanima kakav je status Vladimira Štimca i Bilija Berona.

- Istekli su im ugovori. Oni sigurno zaslužuju da budu opcija. Da li je moguće? Ne odlučuje se samo na osnovu kvaliteta, postavlja se i ekonomsko pitanje.

Obradović kaže da nije istina da je prihvatio uslov predsednika kluba Nebojše Čovića da se po svaku cenu forsiraju domaći igrači.

- Ne znam odakle informacija da sam prihvatio i šta sam prihvatio. Najveće moguće blago je da uzmeš ono što imaš i iz onoga što se preziva na ić promovišeš igrača i budeš najbolji. Dolazimo do realnije slike: koji su prioriteti, šta ovaj tim pre svega želi da uradi? Ako su prioriteti osvajanje ABA lige i igranje u Evroligi, treba da vidimo da li možemo sa tim što imamo da uradimo i to. Pitao bih da li je Pejdž naš, da li je Panter naš? Jel Gordić stranac? Ako smo za to da kupujmo naše, možemo li da kupimo Jovića, Teodosića, Micića? To je težina, to ti daje garanciju, ali to je neostvarivo. Ili, da li možemo sa svim ovim što imamo da ispunimo sve uslove da bismo igrali Evroligu… Tim stvarima treba vrlo studiozno da se priđe i vidi sa čime Crvena zvezda prvo i osnovno može da osvoji ABA ligu - rekao je Obradović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.