KOBIJEV PILOT JE BIO DEZORIJENTISAN: Novi stravični detalji strašne tragedije koje još uvek boli ceo svet!
Gori helikopter Kobija Brajanta, Foto: AP

UŽAS!

KOBIJEV PILOT JE BIO DEZORIJENTISAN: Novi stravični detalji strašne tragedije koje još uvek boli ceo svet!

U izveštaju Nacionalnog odbora za sigurnost u saobraćaju stoji da je pilot verovatno loše procenio putanju letelice

Objavljeno:

Maglovitog jutra 26. januara ove godine u helikopterskoj nesreći život su izgubili košarkaška legenda Kobi Brajant, njegova 13-godišnja kći Đijana te još sedmoro ljudi, uključujući pilota Aru Zobajana.

Skoro pet meseci kasnije objavljeni su novi detalji o nesreći koja je uzrokovala ovu tragediju, a oni su pokazali da je pilot bio dezorijentisan u trenutku pada.

Istraga je pokazala da je Zobajan, razgovarajući s kontrolom leta, rekao da se penje na visinu od 1220 metara kako bi došao iznad oblaka, a zapravo je u tom trenutku već padao i jurio prema brdu u koje se naposletku zabio.

Momenat kada se slupao helikopter
Momenat kada se slupao helikopter foto: Printscreen/Youtube/MARCA

U izveštaju Nacionalnog odbora za sigurnost u saobraćaju stoji da je pilot verovatno loše procenio putanju letelice, što se može dogoditi ako postane dezorijentisan usled slabe vidljivosti.

Time su zapravo potvrđene teorije stručnjaka, koje su brzo nakon nesreće naznačivale da je Zobajan bio dezorijentisan. Još ranije Odbor je potvrdio da na helikopteru nije bilo tragova mehaničkog kvara.

Odbor je objavio izveštaj na 1300 stranica, ali nije ponudio konačan zaključak o tome što je uzrokovalo nesreću, nego je samo spojio sve poznate činjenice. Konačni izveštaj još se iščekuje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.