PARTIZAN 'TIL I DIE: Crno-beli snimaju dokumentarac o najslavnijoj sezoni u 21. veku!
Dušan Kecman, Foto: Starsport©

KAKVA VEST ZA NAVIJAČE

PARTIZAN 'TIL I DIE: Crno-beli snimaju dokumentarac o najslavnijoj sezoni u 21. veku!

Ono o čemu se spekulisalo u prethodnim danima, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu

Objavljeno: 12:03h

Brojni sagovornici koji dobro pamte turneju po Americi, Barselonu u „Pioniru“, Zagreb, Tel Aviv, Pariz, сećanja i bogatu arhivu, Videostroj produkcija sklapa u film za ponos svih navijača Partizana.

Kada u jednu sezonu stane sve... težak početak, povrede, put u nepoznato, pakleni rad, stvaranje nove, čvršće, tvrđave nego lane, slavne pobede i teški porazi, jasno je da reč može biti samo o jednom klubu na celom svetu - košarkaškom klubu Partizan.

O sezoni 2009/10 je u proteklih 10 godina ispričano mnogo, ali sa ove vremenske distance, biće zanimljivo videti kompletnu sliku. Koliko je jaka ljubav prema klubu, koliko snaga volje može doneti i koliko ova priča može da inspiriše nove generacije, saznaćete uskoro na kanalima Arene Sport u filmu koji stvara Videostroj produkcija.

- Ljudi iz Videostroja su zaljubljeni u svoj posao, ali su podjednako zaljubljeni i u sport. Zato i ne čudi da smo se tokom svog postojanja, pored ostalih TV formata, specijalizovali i za sportske događaje. Posle gomile sportskih događaja koje smo ispratili, nekako se prirodno nametnula ideja da se ovim dokumentarcem oda počast jednoj od najuspešnijih sezona, najtrofejnijeg košarkaškog kluba u našoj zemlji. Želja nam je bila da ukažemo na sezonu 2010 i sve ono što se događalo a što će ostati kao deo sportske istorije kako Partizana, tako i srpskog sporta generalno - istakao je izvršni producent Videostroja, Miloš Ratković.

Brojni sagovornici, bivši i aktuelni članovi Partizana, prisetili su se događaja koji su stali u samo jednu sezonu, a po broju i značaju, izgledaju kao čitava jedna epoha.

Oživite sećanja na turneju po Americi, pobede protiv Barselone, Makabija, Cibone, poraze u Parizu, čuveno „I kada ne budeš prvi ti“ posle Panatinaikosa, „3 na 3“ u Vršcu i trojku Miše Tumbasa za kraj nezaboravne sezone.

Samo jedne od mnogih sezona za ponos u bogatoj istoriji KK Partizan. Inače, ove godine dokumentarci o sportskim ekipama postali su veoma popularni, pa su tako u žiži interesovanja bili filmovi o Majklu Džordanu "Poslednji ples" i o legendarnom engleskom klubu "Sunderland 'til i die".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.