NEMA VIŠE RAZBACIVANJA MILIONIMA: Zbog pandemije koronavirusa budžet kluba će biti ozbiljno srezan!
CSKA je prethodnih godina ulagao na desetine miliona u tim, Foto: Emilija Jovanović

Očekivano

NEMA VIŠE RAZBACIVANJA MILIONIMA: Zbog pandemije koronavirusa budžet kluba će biti ozbiljno srezan!

Uz koronu uticaj na smanjenje ulaganja će imati i ekološka katastrofa koja se dogodila

Objavljeno:

Pandemija koronavirusa se drastično odrazila na svetsku ekonomiju, pa između ostalog i na finansije u samom sportu zbog čega će brojni klubovi biti prinuđeni da srežu svoje budžete.

Jedan od njih je i moskovski gigant CSKA, koji jeste jedan od najbogatijih košarkaških klubova u Evropi, ali će budžet za narednu sezonu biti manji nego inače.

Usled pandemije koronavirusa, ali i industrijske katastrofe koja se dogodila u oblasti Krasnojarsk u blizini Norilska budžet CSKA će morati da bude srezan prenosi agencija TASS.

"Nornikel", kompanija u čijem je vlasništvu klub, smanjiće svoje finansiranje kluba zbog pomenute situacije.

- Ekološka katastrofa može dovesti do redukovanja ulaganja u CSKA. Kompanija je takođe pretrpela finansijske gubitke i zbog pandemije koronavirusa. Ipak, ne isključujem da možda Nornikel neće smanjiti svoja ulaganja u CSKA. I ostali timovi moraće da srežu svoje budžete - poručio je Sergej Ivanov, počasni predsednik VTB lige.

Nornikel je kao vlasnik platio milijardu rublji od 2.862 budžeta za 2019. godinu. Još 1,565 milijardi prikupljeno je od dodatnih sponzora, uključujući i mnogo više kompanija za koje se očekuje da će se boriti za postojeće ugovore.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.