POLA NBA LIGE NE ŽELI DA IGRA ZBOG DŽORDŽA FLOJDA: Niko od tih belih vlasnika nije progovorio...
NBA logo, Foto: Printscreen/Youtube

PRELEPO!

POLA NBA LIGE NE ŽELI DA IGRA ZBOG DŽORDŽA FLOJDA: Niko od tih belih vlasnika nije progovorio...

Šta vi mislite o ponuđenoj temi?

Objavljeno:

Dok se “Disney world” sprema za organizaciju nastavka sezone u najjačoj košarkaškoj ligi sveta bivši i sadašnji igrači sve masovnije pružaju otpor prema povratku na teren i javno pokazuju svoje ne slaganje sa odlukama.

Jedan od takvih je i nekadašnji NBA igrač Stefon Džekson, koji je nedavno bio, kao prijatelj žrtve i poznata ličnost, predvodnik protesta protiv rasizma posle ubistva Džordža Flojda. On ne razume da igrači, pored svih dešavanja u SAD, mogu da budu fokusirani na sezonu i igru.

- Volim NBA. To je moja porodica, ali ovo nije vreme za igranje košarke. Igranje košarke će učiniti jedno: skloniće svu pažnju sa našeg fokusa i problema, odnosnoonoga za šta se borimo. Svi će biti u isčekivanju plej-ofa i niko neće govoriti o pravdi i ravnopravnosti rasa - rekao je Džekson koji je za 14 sezona odigrao 858 utakmica.

KarlIrving predvodi grupu NBAzvezda koje razmišljaju o tome da ne igraju u Orlandu, a Liga sa druge strane uverava da “onaj ko ne želi da igra neće biti primoran, ali neće biti ni plaćen”.

Džekson očekuje i reakcijuvlasnika franšiza, od kojih su većinom belci previše fokusirani na posao:

- Niko od tih belih vlasnika nije progovorio, a nijedan od njih nije zauzeo ni stav o problemima koji drmaju društvo. Zato bi mogli da objave video poruku,kada sezona počne, i da govore šta mi treba da radimo, a oni kad treba ne rade ništa. Igranjem košarke neće se uraditi ništa više osim što će se zaraditi novac.

Pored njega, oglasila se i prva žena košarkaške asocijacije igrača u SAD Mišel Roberts.

- Pitanje je da li će igranje škoditi celom pokretu koji je nastao. Pitanje je, da li naša igra, može da pomogne i poveća ovaj pokret za ljudska prava. To je ono o čemu pričamo - rekla je Robertsova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.