LONČAR OTVORENO O SVEMU ŠTO ZANIMA GROBARE: O budžetu za narednu sezonu, pojačanjima, odlascima i odluci Evrolige!
Nikola Lončar, Foto: Starsport©

SVE JE REKAO

LONČAR OTVORENO O SVEMU ŠTO ZANIMA GROBARE: O budžetu za narednu sezonu, pojačanjima, odlascima i odluci Evrolige!

"Prisutni smo na tržištu, svi pitaju šta tražimo i na kojoj poziciji tražimo igrače"

Objavljeno:

Obraćajući se javnosti prošle nedelje, predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je da je plan kluba iz Humske da sačuva 70 odsto tima iz takmičarske 2019/20.

Nikola Lončar, sportski direktor crno-belih, rekao je da se u klubu trude da ostane i više "starosedelaca" nego što je isprva najavljeno.

"Rekao bih da će ostati i više od 70 odsto tima", izjavio je Lončar gostujući na TV Arena sport u ponedeljak.

"Taj kontinuitet je mnogo bitan, zato smo saradnju sa većinom igrača potpisali na višegodišnjem nivou. Hoćemo da damo kontinuitet momcima koji su se pokazali odlično i hoćemo da i sledeće sezone dođemo do što više trofeja. Sve što se igralo ove sezone smo osvojili i želimo da dajemo kontinuitet svima, da to ponovimo sledeće".

Upitan za aktivnosti crno-belih na tržištu, sportski direktor rekao je da ne može da kaže precizan broj igrača koji će ovog leta pojačati ekipu Andree Trinkijerija.

"Prisutni smo na tržištu, svi pitaju šta tražimo i na kojoj poziciji tražimo igrače. Ostalo je da sa još nekoliko igrača iz ovosezonskog tima napravimo dogovore i da budemo sigurni da će da ostanu sa nama, ali to neće biti lak posao. Grubo će zvučati, ali mi ćemo samo popunjavati rupe. Da li će to biti neki igrač za budućnost, da li će popuniti taj prostor u određenoj situaciji na terenu... Važno je da znamo nosioce igre za sledeću sezonu, znamo ko su igrači koji su nam prioritet", dodao je Lončar.

Uz objašnjenje da se crno-beli "brane od ponuda za Korija Voldena", on je dodao i da Partizan neće propuštati priliku da se pojača.

"Jedan, dva igrača i mislim da se nećemo pomeriti sa dva igrača, ali nikad se ne zna. Videćemo šta će da se dogodi sa G-ligom (razvojnom NBA ligom) i nećemo propuštati šansu, ali ne treba preterivati jer su tu mladi igrači koji kucaju na vrata prvog tima, poput Trifunovića".

Lončar je rekao da isključivo razmišlja o onome što dolazi i da se više ne osvrće ja sezoni 2019/20, u kojoj je otkazana završnica i u ABA ligi i u Evrokupu, a crno-beli su u oba takmičenja bili najuspešniji.

"Naša pol pozicija bila je fenomenalna. Sada nema prostora za žaljenje, to je uzaludno. Prežalili smo, idemo dalje, radimo već na narednoj sezoni i lično mislim da nije način da se bilo ko od nas osvrće i da priča 'šta bi bilo kad bi bilo'. To što je bilo - desilo se, dogodila se ta odvratna stvar u celom svetu, ne samo Partizanu, niko nam ne garantuje da bismo osvojili to što smo hteli da osvojimo, a sada radimo punom parom, okrećemo se novoj sezoni i nema žaljenja".

Na pitanje kako je reagovao kada je čuo odluku Evrolige o otkazivanju takmičenja i ponavljanju sledeće sezone sa istim učesnicima, Lončar je rekao da su rukovodstvo EL i klubovi doneli "najlakšu odluku".

"Imao sam priliku da pričam i sa Đordijem i sa njegovim zamenikom Edom SKotom i po meni su odabrali najlakše moguće rešenje za Evroligu kao organizaciju, administraciju. Oni su samo administracija, klubovi su odlučili jedno, verovatno na Đordijev predlog, na osnovu sagledavanja šta bi bilo kada bi se nastavilo. Svi su zaključili da bi bilo najlakše da se ovo odluči. Mogli smo mi da budemo ljuti, kao i Uniks, Efes... Videćemo šta će se dogoditi sada sa Panatinaikosom, hteli su da igraju, ali nema prostora da sada žalimo. Napravili smo dobar tim, dobru grupu na čelu sa trenerom, radili smo marljivo i počeli smo pre nekoliko nedelja da se bavimo sledećom sezonom".

Upitan kakve će biti finansije crno-belih u takmičarskoj 2020/21, Lončar je rekao da će to tek biti određeno.

"Generalno, još nismo definisali budžet. Svi će imati problema da ponove ovu sezonu i da imaju veći budžet. Verovatno će mnogo timova imati manji nego prošle godine, pa verovatno moramo da zategnemo i mi, ali tu je menadžment kluba da se bavi finansijama, on donosi novac u klub".

Lončar je na tom mestu ponovio...

"Trudimo se da zadržimo 70-80 odsto ekipe. Nadam se da će to biti moguće sa tim budžetom. Ima dosta interesenata za neke naše igrače koji su imali odličnu sezonu i moramo da vodimo računa da nam ne ukradu igrače, a svi znamo da se to događa. Pokucaju ti, uzmu ti igrača, a ovi datumi oko 15. juna su uvek posebno opasni".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.