BEZ SUPERLIGE NAREDNE SEZONE: KLS doneo važnu odluku koja će promeniti mnogo toga u srpskoj košarci!
Foto: Starsport©

odlučeno

BEZ SUPERLIGE NAREDNE SEZONE: KLS doneo važnu odluku koja će promeniti mnogo toga u srpskoj košarci!

Od sledeće sezone Superlige neće biti, već će nakon 30 kola u KLS tri prvoplasirane ekipe igrati plejof protiv pet naših predstavnika iz ABA lige

Objavljeno:

U utorak je u „Kući košarke“ održana 66. redovna sednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije. Upravni odbor je tom prilikom doneo odluku o završetku košarkaških prvenstava Srbije u takmičarskoj sezoni 2019/2020, odluku o sprovođenju takmičenja u vanrednim okolnostima u takmičarskoj sezoni 2020/2021.

Najbitnije je to da se odlukom KSS sva košarkaška takmičenja u svim uzrasnim kategorijama smatraju završenim na dan proglašenja vanrednog stanja 15. marta ove godine. Plasman timova je takođe određen plasmanom timova tog dana, a ispadanja u niži rang takmičenja neće biti.

foto: Printscreen/Youtube

U narednoj sezoni KLS će imati 16 timova. Iz Druge lige u elitni rang srpskog klupskog takmičenja ulaze tri ekipe. To su po plasmanu povratnici Radnički Kragujevac, Sloga Kraljevo i prvi put u svojoj istoriji ekipa Pirota.

Od sledeće sezone Superlige neće biti, već će nakon 30 kola u KLS tri prvoplasirane ekipe igrati plejof protiv pet naših predstavnika iz ABA lige.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.