BERTOMEU NAJAVIO POVRATAK PANATINAIKOSA: Budućnost izvan Evrolige nije blistava!
Foto: epa/andrej cukić

jasan

BERTOMEU NAJAVIO POVRATAK PANATINAIKOSA: Budućnost izvan Evrolige nije blistava!

Španac je izvršio malu analizu naredne sezone kada je finansijski aspekt u pitanju

Objavljeno: 12:08h

Vlasnik Panatinaikosa, Dimitris Janakopulos, odložio je konferenciju za medije planiranu za danas na kojoj je trebalo da govori o budućnosti kluba.

Uprkos najavama da bi atinski klub mogao da pređe u FIBA Ligu šampiona, prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu, prilično je miran.

– Verujem da će Panatinaikos ostati sa nama. Sličan problem postojao je i u prošlosti, ali klubovi znaju da se nalate u eliti evropske košarke, kao i da budućnost izvan Evrolige neće biti blistava - rekao je Bertomeu za grčki list „Nea“.

foto: EPA/Georgia Panagopoulou

Španac je potom izvršio malu analizu naredne sezone kada je finansijski aspekt u pitanju.

– Bez dileme svi timovi će morati da se prilagode, ali ne očekujem veliku reakciju. Evroliga je zaradila 421 milion evra, što je za 20.7 odsto više nego prošle sezone. Jasno je da će ova suma biti manja sledeće sezone, ali zajedno sa klubovima radimo na povećanju njihovog profita. Pandemija još uvek nije završena, prilagođavamo se realnosti i već smo počeli pregovore sa sponzorima oko novih ugovora.

– Ispitali smo veliki broj scenarija, učinili smo što smo mogli, ali uvek postoje stvari koje su izvan naše kontrole. Žao mi je što smo morali da donesemo tešku odluku i završimo sezonu, ostao je gorak ukus u ustima, ali verujem da je odluka bila ispravna.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.