HRVATI UDARILI NA NEBOJŠU ČOVIĆA: Cibona, Zadar i Split su u njegovim rukama - on je gazda Jadrana!
Foto: Starsport©

napad

HRVATI UDARILI NA NEBOJŠU ČOVIĆA: Cibona, Zadar i Split su u njegovim rukama - on je gazda Jadrana!

Ispadanja neće biti iz ABA lige, ali su iz ABA 2 promovisani Borac iz Čačka i Split. Srbija će tako imati pet predstavnika naredne sezone, a Hrvatska tri.

Objavljeno:

Posle Evrolige koja je odlučila da poništi sezonu i okonča je bez pobednika, i klubovi u ABA ligi izglasali su da se sezona okončna bez šampiona

Ispadanja neće biti iz ABA lige, ali su iz ABA 2 promovisani Borac iz Čačka i Split. Srbija će tako imati pet predstavnika naredne sezone, a Hrvatska tri.

Tako u komentaru ''Jutarnjeg lista'' napadaju predsednika Crvene zvezde Nebojšu Čovića koji je, navodno, ostvario sve svoje ideje pretvorivši usput u vazale Borac, Split i Zadar.

"Regionalni košarkaški cirkus: Cibona, Zadar i Split u Čovićevim rukama'' - naslov je njihovog teksta na čijem samom početku se ističe da sama činjenica da je liga proširena sa 12 na 14 klubova najavljuje ''početak patnji'' za sva tri hrvatska predstavnika.

foto: Filip Plavčić

- A šta ćemo sa grupom naivaca u klupskim odelima hrvatskih regionalnih ligaša? Uz Cibonu i Zadar, koji već dugo klimaju glavom na svaku Zvezdinu ideju, sada je tu i Split. Svi troje, kad se probude iz mokrih snova o velikim utakmicama od Vardara do Triglava, suočiće se i s realnošću. A ona nudi finansijsku krizu. I oko 350.000 evra neto za tim. Pri tome je moguće da je ta svota i preterana. A ona nudi, u ABA obračunima, samo borbu za goli regionalni život. Kao i ove sezone - navodi se u komentaru "Jutarnjeg lista“.

foto: Starsport©

Iz lige bi trebalo da na kraju sledeće sezone ispadnu tri kluba, a još jedan bi išao u kvalifikacije sa drugoplasiranom ekipom iz ABA 2 lige. ''Jutarnji list'' je zabrinut da bi u četiri najlošija kluba lako mogla da budu sva tri iz Hrvatske.

- Zato će do sledeće sednice Skupštine ABA lige, predviđene za kraj juna, naši regionalni ligaši, kad se probude od mamurluka izazvanog velikom regijom, lobirati da ABA liga ostane s 14 članova, po mogućnosti i da se zatvori, da u najgorem scenariju ispada samo jedan, jedan ide u kvalifikacije, jer sve ostalo biće i tragičnije nego ove sezone. S puno više poniženja. Ali, tu je gazda Čović. Imaće on razumevanja i daće im novi život. Kako bi se naslađivao činjenicom da, osim što kontroliše Zvezdu i FMP, ima u šaci i hrvatske klubove. I pione u njihovim direktorskim foteljama - zaključeno je u komentaru ''Jutarnjeg lista''.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.