SILVER NIJE BERTOMEU: NBA liga se nastavlja - Sakramento u plej-ofu prvi put posle 14 godina?!
Bogdanović i Bjelica, Foto: AP

BOMBA OD VESTI

SILVER NIJE BERTOMEU: NBA liga se nastavlja - Sakramento u plej-ofu prvi put posle 14 godina?!

Ako je verovati američkim medijima, ovako bi trebalo da izgleda

Objavljeno:

Nedostaje li vam NBA liga? Mi znamo da nama svake noći i jutra nedostaje, ali kako stvari stoje, neće još dugo biti tako...

Adam Silver u toku četvrtka i petka obaviti neophodne razgovore s generalnim menadžerima i vlasnicima klubova o raznim varijacijama na temu nastavka NBA lige, a trenutno smo najbliži "skraćenju" sezone.

Priča se o Diznilendu, u kom bi trebalo da se sve odigra, ali teško da će se svih 30 ekipa smestiti tamo. Zbog toga, priča se o smanjenom kapacitetu lige. Kako bi to izgledalo?

Silver i Obama
Silver i Obama foto: EPA/Larry W Smith

Pokušaće sve što je u njihovoj moći da se sve preostale utakmice regularnog dela sezone odigraju, ali ako to ne bude moguće razmišljaju o "proširenoj" verziji plej-ofa sa 20 učesnika, možda čak i 24, piše dobro obavešteni novinar Adrijan Vojnarovski.

Ideja je da učestvuje po osam najboljih timova sa Istoka i Zapada, kako je i inače u plej-ofu, a razmatra se proširenje na još četiri tima zapadne konferencije, koja je dosta jača od istočne.

Tako bi pored 16 najbolje rangiranih timova dosadašnjeg dela sezone šansu da se takmiči u Diznilendu dobili još i u Nju Orleans, Portland, San Antonio i Sakramento.

Kingsi
Kingsi foto: AP

Međutim, pitanje je kako bi se timovi sa Istoka ophodili prema ovoj odluci, ali definitivno bi Srbima bilo drago da posle 14 godina gledaju Kingse u plej-ofu, posebno što za njih nastupaju Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović.

Gledajući tabelu, plej-of su zaradili Milvoki, Toronto, Boston, Majami, Indijana, Filadelfija, Bruklin i Orlando, odnosno L.A. Lejkers, L.A. Klipers, Denver, Juta, Oklahoma, Hjuston, Dalas i Memfis.

Inače, liga misli i na igrače, pa bi u slučaju da se sve igra u Diznilendu dozvolila i određenim članovima njihovih porodica da budu izolovani zajedno sa košarkaškim superstarovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.