ZVEZDA AKTIVIRALA ADVOKATE: Crveno-beli se oglasili o odluci ABA lige!
Zvezda zadovoljna odlukom, Foto: Starsport©

zadovoljni su

ZVEZDA AKTIVIRALA ADVOKATE: Crveno-beli se oglasili o odluci ABA lige!

- Advokatska kancelarija KK Crvena zvezda i advokatska kancelarija ABA lige sačiniće sporazum o vansudskom poravnanju u vezi tužbe koju je KK Crvena zvezda podnela nadležnom sudu u Zagreb

Objavljeno: 21:41h

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da iskazuje zadovoljstvo velikim jedinstvom klubova u regionu koji su shvatili ozbiljnost situacije i činjenicu da igrači nisu trenirali više od dva meseca i što su na osnovu toga doneli odluku sa se sezona u ABA ligi ne nastavi.

- KK Crvena zvezda obaveštavajavnost da je takmičarska sezona 2019-2020 u ABA ligi otkazana, odlučeno je na Skupštini regionalnog takmičenja koje je održano putem video konferencije. Na Skupštini ABA lige učestvovali su svi klubovi regionalnog takmičenja, a najvažnija odluka sa ovog sastanka je da se takmičarska sezona koja je prekinuta nakon nekompletnog 21. kola polovinom marta i bez plej ofa otkazuje – bez šampioma i bez ispadanja klubova u sezoni koja je otkazana zbog virusa pandemije Covid-19 - navodi se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Iz Crvene zvezde navode da je ova odluka donešena na glasanju velikom većinom klubova (8-2) i da je u potpunom standardu i saglasju sa odlukom koju je donela Evroliga u ponedeljak o otkazivanju sezone zbog “više sile” odnosno pandemije.

- Velikom većinom glasova (8-2) odlučeno da će ABA liga biti proširena u takmičarskoj sezoni 2020-2021 sa dva kluba putem specijalne pozivnice. KK Crvena zvezda iskazuje zadovoljstvo velikim jedinstvom klubova u regionu koji su shvatili ozbiljnost situacije i činjenicu da igrači nisu trenirali više od dva meseca. U novim okolnostima, klubovi će imati dovoljno vremena da se pripeme za novu sezonu koja će biti prepuna izazova u situaciji u kojoj su svi klubovi i liga pretrpeli veliku štetu, ali i koje čeka velika neizvesnost zbog pandemije virusa Covid-19 koja još uvek nije završena- stoji u saopštenju .

- Advokatska kancelarija KK Crvena zvezda i advokatska kancelarija ABA lige sačiniće sporazum o vansudskom poravnanju u vezi tužbe koju je KK Crvena zvezda podnela nadležnom sudu u Zagreb, a u skladu sa odlukama Skupštine ABA lige kojim je naloženo da se pravno u potpunosti urede normativna akta ABA lige, i po usvajanju ista redovno ažuriraju. O daljim koracima KK Crvena zvezda će obaveštavati javnost u narednim danima- zaključeno je u saopštenju crveno-belih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.