LUKA DONČIĆ JE IŠAO U VRTIĆ U SRBIJI: Malo poznata priča o tome kako ga je čuvao srpski košarkaš dok je bio mali!
Luka Dončić je išao u vrtić u Kraljevu, Foto: AP

bio je jako mali

LUKA DONČIĆ JE IŠAO U VRTIĆ U SRBIJI: Malo poznata priča o tome kako ga je čuvao srpski košarkaš dok je bio mali!

Njegov otac je tada nastupao za srpski klub

Objavljeno:

Dobro je poznato da Luka Dončić vuče poreklo iz Srbije, odnosno, njegov otac je Srbin, ali nije toliko poznato da je trenutno najbolji ruki NBA deo detinjstva proveo u Srbiji.

Danas Ol star igrač i jedna od zvezdi NBA je tokom svog detinjstva jedno vreme išao u vrtić i to u Kraljevu kada je njegov otac, takođe bivši košarkaš, igrao za Slogu iz tog grada.

Saša Dončić je u sezoni 2001/2002 šest meseci nastupao za kraljevačku Slogu na poziv svog prijatelja Miloša Mijajlovića, bivšeg igrača Sloge.

Saša Dončić je šest meseci igrao za Slogu iz Kraljeva
Saša Dončić je šest meseci igrao za Slogu iz Kraljevafoto: Espreso

Porodica Dončić je tada došla u grad na Ibru, a Luka je kao mali išao u vrtić "Olga Jovičić Rita" u kraljevačkom parku u centru grada.

To je potvrdio i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Nikola Lepojević u razgovoru za "Kurir". Lepojević je u to vreme bio junior Sloge priključen prvom timu, a priseća se i da je on čuvao malog Luku dok su njegovi roditelji imali obaveze po gradu.

- Jeste, vozao sam ga u kolicima ovde na trgu oko spomenika. Saša i njegova supruga mi ga ostave da ga čuvam dok nešto kupe. A on miran, ponekad i spava. Bilo je lako čuvati ga. Sad ne znam kako bih ga čuvao na terenu, sigurno mnogo teže. Ko je mogao da pomisli da će postati takav igrač - priča Lepojević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.