LEBRONOVE REČI O DRAŽENU PETROVIĆU KOJE ĆE ODJEKIVATI VEKOVIMA: Da li vam je sad jasno koliko je veliki bio Mocart?
Lebron i Dražen, Foto: AP, Printscreen

KRALJ O LEGENDI

LEBRONOVE REČI O DRAŽENU PETROVIĆU KOJE ĆE ODJEKIVATI VEKOVIMA: Da li vam je sad jasno koliko je veliki bio Mocart?

Svi su pričali da Petrović nema brzinu da igra u NBA, kako u napadu, tako u odbrani, pa su se na početku za njega nameštale samo trojke

Objavljeno: 13:32h

Već je poznato da je Dražen Petrović jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. On je godinama dominirao po Evropi, gde je čak na jednoj utakmici postigao 112 poena.

Redovno je davao preko 40 poena, osvojio je Evroligu dva puta, pa je tada bilo jasno da je njegoiva epizoda na Starom kontinentu završena, i da je vreme za selidbu u NBA ligu.

Započeo je karijeru u toj ligi igrajući za Portland, gde mu je bilo veoma teško, pošto su Trejlblejzersi već bili popunjeni na bekovskim pozicijama, pa je Dražen morao da ulazi sa klupe, na šta nije navikao. Nije navikao ni na stil života u Portlandu, u kom je igrao sa Drekslerom, Porterom i Ejmsom.

Svi su pričali da Petrović nema brzinu da igra u NBA, kako u napadu, tako u odbrani, pa su se na početku za njega nameštale samo trojke.

Za Dražena je to bilo neprirodno, jer je on umeo sam da napravi poziciju za šut, pa je ubrzo napustio Blejzerse. Trejdovan je u Nju Džerzi Netse, gde je počela Mocartova košarkaška renesansa.

Jednom prilikom, upitali su Redžija Milera kome bi prepustio šut za pobedu u sedmom meču NBA finala, a on je odmah kao iz topa ispalio:

- Dražena Petrovića. Najbolji šuter protiv koga sam ikada morao da igram - rekao je Miler.

Ljudi kažu da je Draženova radna etika bila slična kao Džordanova, a tako nešto potvrđuju i reči Lebrona Džejmsa.

- Dražen je najbolji stranac u NBA ligi svih vremena. Bio je veoma atletičan, sa sjajnim osećajem za šut, a nikada se nije plašio da preuzme odgovornost - rekao je Lebron na pitanje ko je najbolji stranac ikada.

Dakle, ako ste imali dilemu, Redžiju i Lebronu ipak moramo da verujemo...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.