NEMA ZARAŽENIH U ŽELEZNIKU: Hoćemo da se sezona nastavi na parketu, ali zdravlje je najbitnije!
Filip Čović, Foto: Starsport©

pripremaju se polako

NEMA ZARAŽENIH U ŽELEZNIKU: Hoćemo da se sezona nastavi na parketu, ali zdravlje je najbitnije!

"Testiranje na virus Covid-19 KK FMP obavio je po svim instrukcijama nadležnih organa Republike Srbije i uz asistenciju klupskih lekara"

Objavljeno: 14:38h

Košarkaški klub FMP se oglasio saopštenjem u kome obaveštava javnost da su svi testirani igrači kluba iz Železnika bili negativni na koronavirus.

Saopštenje Pantera vam prenosimo u celosti:

- Ceo tim u kome se nalazi trenutno čak 19 domaćih igrača, obavio je sve neophodne laboratorijske testove i bris na virus Covid-19 u petak u ambulanti sportske medicine „Vita Maxima“.Testiranje na virus Covid-19 KK FMP obavio je po svim instrukcijama nadležnih organa Republike Srbije i uz asistenciju klupskih lekara.

- Nakon dvomesečnog vanrednog stanja u kome su se svi članovi našeg kluba nalazili u kućnoj izolaciji, lekarski i laboratorijski nalazi pokazali su da fizioterapeuti i stručni štab KK FMP moraju vrlo oprezno da uvode igrače u trenažni proces nakon velike pauze i fizičke neaktivnosti, nekarakterisične za profesionalne sportiste u jeku sezone. KK FMP će od srede trenirati na otvorenim terenima , kako bi se ekipa postepeno uvodila u ritam do ulaska u dvoranu koji je planiran za narednu nedelju.

Svi igrači izuzev Turčina Okbena Ulubaja i Australijanca Dupa Rita su bili testirani na COVID 19. Njih dvojica će morati da sačekaju da se uslovi uspostave ne bi li se priključili treninzima Vladimira Jovanovića.

- Prvim treninzima prisusutvovaće svi igrači iz pogona KK FMP, osim Okbena Ulubaja i Dupa Rita koji se i dalje nalaze u svojim zemljama, Turskoj i Australiji. Oni će se priključiti timu čim to uslovi i okolnosti prouzrokovane pandemijom virusa Covid-19 budu dozvolile. Naš klub ističe, što je naglasio i na zajedničkom sastanku klubova krajem aprila da se zalaže za završetak sezone na košarkaškom terenu, ali uz realnu procenu svih uslova, jer nam je zdravlje igrača u ovim danima prioritet.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.