BOLJE DA SE SEZONA NE NASTAVLJA: Iz Partizana stigla nova poruka!
Vladimir Koprivica o nastavku sezone posle pandemije, Foto: Printscreen/Youtube/BC Partizan TV

Reč profesora

BOLJE DA SE SEZONA NE NASTAVLJA: Iz Partizana stigla nova poruka!

To je preporuka struke jer postoji veliki rizik od težih povreda pre svega

Objavljeno:

Iz Partizana stiže glas da bi najbolje bilo da se aktuelna košarkaška sezona ne nastavlja posle pandemije koronavirusa, već da se okonča i da se igrači spremaju za narednu sezonu.

To je poručio kondicioni trener crno-belih profesor doktor Vladimir Koprivica koji sa gledišta struke kaže da bi šanse za teže povrede igrače bile daleko veće kada bi sada posle skoro dvomesečne pauze morali da se vrate u utakmice i igraju na svaka 3-4 dana.

- Moje mišljenje je da ne bi trebalo da se nastave takmičenja. To bi se sve onda brzo igralo, ekipe bi bile drugačije, pravno ne bi bilo ispravno. Zapravo, ne bi bio nastavak, nego novi početak. Mislim da je bolje da se traže neka rešenja za narednu sezonu - da se menja sistem takmičenja, da se ne smanjuje broj ekipa, nego da se igra manje utakmica - rekao je Koprivica za "Novosti".

On navodi da to kako će izgledati i sport i igrači na terenu posle ove pandemije za sada ne može da se zamisli, jer se ranije nismo suočavali sa ovakvim situacijama.

- Nivo forme se ne može održati bez takmičenja, utakmica, grupnih treninga. Tako da su mogli eventualno da održe nivo spremnosti. Ali, teško je bez trčanja, bez kretanja od koša do koša, svako je radio koliko su mu uslovi dozvoljavali. Sproveo sam anketu, sa svima porazgovarao o svemu što su radili... Sada je naš ključni problem kako ih sve izjednačiti. Onda se ređaju ostali problemi: duel-igra, njihovo mentalno stanje, neizvesnost kada će takmičenje početi i da li će uopšte početi. Cela ekipa je iskočila u jednom stanju, a vraćaju se pojedinci potpuno različiti.

Od ponedeljka je zvanično dozvoljeno igračima da se vrate u halu i treniraju, pošto su do sada radili na otvorenom na osnovu preporuka iz Vlade i kriznog štaba.

- Još nismo krenuli, ali svakako znamo da će unutra biti teško. Bitno je da su igrači zdravi, pa uz maksimalne mere opreza, i bez kontakta sa nepoznatima, treniranje u poznatoj grupi - donosi drastično manji rizik. Svako bi trebalo da se potrudi što je moguće više. Sad će i imunitet početi da jača izlaskom iz kuće, pa će valjda biti sve u redu. Alen Đorđević je na vezi i sa stranim igračima, šalje im određeni program, svi su u različitim uslovima, pa rade koliko je moguće - dodao je profesor Koprivica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.