ŠPANCI SASTAVILI TIM JUGOSLAVIJE KOJI BI SRUŠIO AMERE! Nurkić odmah pitao: Gde sam ja i šta imate protiv Vučevića?!
Zanimljiva priča španske "Marke", Foto: EPA

pitali svoje čitaoce

ŠPANCI SASTAVILI TIM JUGOSLAVIJE KOJI BI SRUŠIO AMERE! Nurkić odmah pitao: Gde sam ja i šta imate protiv Vučevića?!

Interesantno po rezultatima ankete ova ekipa bi mogla da uzme skalp Lebronu, Kariju, Lenardu i ostalima

Objavljeno:

Često se priča i piše o tome koliko bi bila moćna košarkaška reprezentacija da se Jugoslavija nije raspala, a ta tema je ovih dana kada nema košarkaških dešavanja pala na pamet i uredništvu španske "Marke".

Ugledni španski sportski medij je podsećajući na to da će u junu biti 29 godina od otcepljenja Slovenije što je bio prvi korak u početku raspada nekadašnje zajedničke države koji se nastavio kroz krvate ratove u Hrvatskoj i BiH, sastavio, po svom izboru reprezentaciju Jugoslavije u današnje vreme, odnosno od igrač koji igraju danas.

A glavno njihovo pitanje, koje su i postavili svojim čitaocima u anketi jeste da li bi takva reprezentacija mogla da pobedi i najjaču reprezentaciju SAD predvođenu Lebronom Džejmsom, Kevinom Durentom, Kavaijem Lenardom, Stefom Karijem i ostalim NBA superstarovima.

"Marka" je odabrala reprezentaciju u kojoj bi plejmejkersku liniju činili Miloš Teodosić, Goran Dragić i Vasilije Micić. Bekovi bi bili Bogdan Bogdanović kao jedan od najvećih evropskih talenata u poslednjoj deceniji i njegov prezimenjak iz Hrvatske Bojan Bogdanović koji može da pogađa iz bilo koje pozicije.

Spoljnu liniju bi zaključili sa Nemanjom Bjelicom koji ima viziju igre i klasu koja pravi razliku, i naravno sa najvećim talentom sa ovih prostora Lukom Dončićem koji može da pokriva više pozicija i koji je bi bio nezaustavljivo oružje tog tima.

Mesto pod košem bi pripalo Nikoli Jokiću koga zbog vizije igre i talenta nije moguće braniti pod košem, a na četvorci bi mogao da mu kao parnjak bude Dario Šarić. Centimetri u visinu bi bili nadoknađeni Bobanom Marjanovićem i Nikolom Milutinovim kao najboljim centrom Evrope u ovom trenutku, dok bi snagu u reketu doneo Bojan Dubljević.

Ono što je mnogima interesantno jeste da su novinari "Marke" izostavili iz ove ekipe recimo još neke sjajne igrače koji spadaju među najbolje u svojim timovima, posebno iz NBA poput Ivice Zubca, Nikole Vučevića i Jusufa Nurkića.

A interesantno upravo je centar Portlanda dao svoj komentar na ovu objavu "Marke" i usput prozvao i Vučevića zašto se njih dvojica ne nalaze u ovom timu.

- Brate Nikola, razumem što mene nisu stavili, ali šta imaju protiv tebe? Hej vi iz "Marke", samo nam recite ko je novinar? Uradite ovo bolje - prokomentarisao je Nurkić na Tviteru, verovatno aludirajući da je on izostavljen iz tima zbog teškog preloma noge zbog koga je duže od godinu dana bio van parketa.

Interesantno je da prema dosadašnjim rezultatima ankete daleko veći broj glasova je na strani da bi ovaj tim pobedio američki "drim tim" ukoliko bi došlo do takvog okršaja.

Dosadašnji rezultati ankete na 'Marki'
Dosadašnji rezultati ankete na "Marki"foto: Printscreen/Marca.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.