HRVATI 1995. NISU SIŠLI SA POSTOLJA ZBOG SRBIJE: Reprezentativac otkrio pravi razlog skandala u Atini!
Pobedničko postolje u Atini, Foto: Print Screen Youtube

OVO SE NIJE ZNALO DO SADA

HRVATI 1995. NISU SIŠLI SA POSTOLJA ZBOG SRBIJE: Reprezentativac otkrio pravi razlog skandala u Atini!

Svi su mislili da je silazak bio politički dirigovan, ali izgleda da ipak nije

Objavljeno:

Bivši hrvatski košarkaš i reprezentativac Franjo Arapović oglasio se u jednom podkastu o famoznoj sceni sa Eurobasketa 1995. u Atini, kada je njegov nacionalni tim, za koji on u tom momentu nije igrao, sišao sa pobedničkog postolja.

Hrvatska je poražena od Litvanije sa 90:80 u polufinalu, Jugoslavija je proglašena prvakom Starog kontinenta, a Arapović ističe da nikakve političke pozadine kod silaska sa postolja nije bilo.

- Nisam bio tamo, ali u razgovoru s igračima koji su bili tada, Hrvatska je sišla s postolja zbog sudijske krađe u polufinalu. Da se radilo o krađi dovoljno govori i to što nije bilo sankcija nakon tog poteza, a da je bilo, onda bi se gledale sudijske odluke pa bi videli šta se dogodilo. Naravno, bio je to nesportski potez, ali i suđenje u polufinalu je bilo nesportsko - rekao je Arapović.

Arapović se prisetio i svog prvog dolaska u Beograd nakon rata sa ekipom Žalgirisa.

- Moj prvi odlazak u Beograd nakon desetak godina. Atmosfera je bila 'Bože sačuvaj', ali sam bio sam. Lakše je putovati kao ekipa, ali ovako s 'tuđom' mi nije bilo svejedno. Bio sam sam, cela situacija tada, nikad ne znaš šta ti mogu napraviti u restoranu ili hotelu, Litvanija je angažovala dva čuvara koja su mi u avionu rekli da kraj njih sedim. Na svu sreću, sve je prošlo u redu, ali nije mi bilo svejedno - dodao je on.

Hrvatska od tog silaska sa postolja nije nijednom osvojila medalju na nekom velikom takmičenju, pa mnogi pričaju o tome da je prati prokletstvo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.