Stranci prave problem za nastavak Evrolige i Evrokupa!
Foto: Starsport©

reč ministra

Stranci prave problem za nastavak Evrolige i Evrokupa!

Podsetimo, sastanak Evrolige na kome se očekuju zvanične odluke zakazan je za 24. maj.

Objavljeno:

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, izrazio je sumnju, gostujući u emisiji "Jutro" na "TV Prva", u nastavak košarkaških takmičenja u Evropi u predviđenim rokovima, jer 25% timova čine stranci kojima je jako teško da se vrate na "Stari kontinent" zbog pandemije korona virusa koja i dalje traje na globalnom nivou.

- Jedna četvrtina tima nije u mogućnosti da aktivno krene da trenira i da se vrati u Evropu, pa zbog toga može da dođe do pomeranja. Ja duboko verujem da možemo da budemo organizatori oba takmičenja - ocenio je Udovičić.

Ministar je govorio i o mogućoj organizaciji završnih turnira u Beogradu, za koje je već podneta kandidatura.

- Zbog svega što smo radili u prethodnom periodu ja mogu da budem samo optimista, ali to nije garancija da ćemo dobiti (domaćinstvo). Pogledajte da smo u prethodnih pet godina bili organizatori Evropskog prvenstva u košarci za žene, da smo organizovali kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2016, da smo organizovali sada ženski kvalifikacioni turnir, da smo u jednom danu prihvatili turnir iz Kine, pokazali da imamo sposobnost i kapacitete, odigran je Fajnal-for u Beogradu... Kada ste pokazali svetskoj i evropskoj košarci da postavljate standarde, da se drugi prema vama porede, onda mi to daje ohrabrenje i snagu (da to može da se desi). Mislim da je, ako je to moguće, važno da organizujemo što je veći broj međunarodnih takmičenja u Srbiji, da otvorimo vrata Srbije i da promovišemo našu zemlju - jasan je Udovičić.

Podsetimo, sastanak Evrolige na kome se očekuju zvanične odluke zakazan je za 24. maj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.