PARTIZAN HOĆE DA MU SE DODELI TITULA, A ZVEZDI SE NE IGRA: Ona bi odugovlačila sa rešenjem da bi igrala u Evroligi!
Foto: Emilija Jovanović

ZANIMLJIV STAV

PARTIZAN HOĆE DA MU SE DODELI TITULA, A ZVEZDI SE NE IGRA: Ona bi odugovlačila sa rešenjem da bi igrala u Evroligi!

Reč trenera Mornara

Objavljeno:

Odluku Evrolige o sudbini sezone prekinute zbog pandemije korona virusa, čini se, sa najvećim nestrpljenjem očekuju košarkaški klubovi iz regiona jer će to mnogo uticati i na ABA ligu.

U Mornaru ništa nisu želeli da prepuste slučaju i pojačavaju se za narednu sezonu, a trener Mihailo Pavićević i dalje smatra da je njegov tim najveći favorit za osvajanje ABA lige ako sezona bude nastavljena.

- Komplikovana je situacija. Ono što smo na startu pokušali je da okupimo domaće igrače koji mogu doći u Bar. I domaći igrači su dugo bili van Bara, u svojim domovima. O povratku Amerikanaca u Bar ćemo razmišljati pre svega u slučaju ako bude definitivno da se igra ABA liga. Tek onda dolazi pitanje o eventualnom karantinu i samoizolaciji koji bi sledili za njih, naravno i putovanja. Ali ostaje ono u šta verujem – Mornar bi u slučaju fajnal-fora ABA lige računao na kompletan tim. Nisam siguran da bi naši rivali to mogli da računaju. Neki igrači već su potpisali za strane klubove, a mi smo naše zadržali. I to je velika razlika. Ako nam se ukaže prilika za završnicu ABA, bićemo spremni - rekao je Pavićević, a prenosi CDM.

foto: Starsport©

Klubovi iz vrha ABA lige odluku očekuju sa različitim stavovima, a Pavićević je posebno potenirao Partizan i Crvenu zvezdu.

- Teško je dočekati pravedno rešenje, jer svi vuku na svoju stranu i gledaju interes. Partizan bi da mu se uvaži plasman u regularnom delu sezone i dodeli titula. Ni Zvezdi se ne igra, i ona bi da odugovlači sa rešenjem, pa da eventualno nakon proglašenja sezone nevažećom zadrži status Evroligaša. Mi i Budućnost bi da igramo, jer nam je to jedini put do titule. U svemu je najčudniji stav Cedevita Olimpije, iz koje ističe da bi igrali završnicu i tražili to mesto za Evrokup, a već su raspustili skoro celi tim - naglasio je Pavićević. - Mnogo je otvorenih pitanja, oko potencijalnih karantina, putovanja, obezbeđivanja testova za igrače, dolaska stranih igrača. Naravno i ugovora, jer kako bi neki igrači igrali ako su već potpisali za druge timove? To za nas nije problem, ali jeste za druge. Sve to me ne čini optimistom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.