BIVŠI IGRAČ BULSA OSUO DRVLJE I KAMENJE PO DŽORDANU I DOKUMENTARCU: Besan je kao ris zbog svega!
Busli, ilustracija, Foto: Profimedia

raspalio

BIVŠI IGRAČ BULSA OSUO DRVLJE I KAMENJE PO DŽORDANU I DOKUMENTARCU: Besan je kao ris zbog svega!

- Među igračima postoji bratstvo. Gledam te prve epizode i razljutio sam se zbog priče o kokainskom cirkusu jer sam mislio na braću koja su se morala da se pravdaju porodicama

Objavljeno:

Dokumentarni film “Poslednji ples” koji govori o Majklu Džordanu, šampionskim sezonama Čikago Bulsa i najvažniji akterima tog vremena, ne prestaje da intrigira sportsku javnost.

Praktično kako se završi jedna epizoda, u medijima osvanu ovakvi ili onakvi komentari na određene izjave glavnih protagonista.

Jedan od onih koji je besan je i Kreg Hodžs, čovek koji je uz Majkla Džordana igrao četiri sezone, osvojio prve dve titule i triput pobedio na takmičenju u brzom šutiranju trojki na “ol-staru”.

Pored ove nepravde, Hodžs je kritikovao Džordana zbog priče o “kokainskom cirkusu”, o kojem je bilo reči u prvoj epizodi serije.

- Došao sam do jednih vrata gde se mogla čuti buka i onda sam čuo kako neko iz sobe upozorava da je neko ispred vrata. Otvorili su vrata, unutra je bila skoro čitava ekipa i radili su stvari koje nisam video u životu. Linije kokaina, marihuana i žene bili su posvuda, bio je to cirkus - ispričao je Džordan.

Hodžs je poludeo zbog te priče, i to ne zato što je on bio u sobi jer se on Bulsima priključio tek četiri godine kasnije.

- Među igračima postoji bratstvo. Gledam te prve epizode i razljutio sam se zbog priče o kokainskom cirkusu jer sam mislio na braću koja su se morala da se pravdaju porodicama koje se spremaju da gledaju taj veliki dokumentarac, znaju da si bio u ekipi i sad sve moraš da objašnjavaš 12-godišnjem dečaku - rekao je Hodžs u razgovoru za “Fox Sports Radio”.

Nisu mu se svidele ni neke stvari koje je Džordan govorio o saigračima poimence, kao o Pipenu, za koga je rekao da je sebičan jer je namerno odložio operaciju stopala za početak sezone da bi se osvetio Bulsima u sukobu oko ugovora, kao ni to što je optužio Horasa Grenta da je bio izvor za knjigu “Džordanova pravila” Sema Smita, koja je Majklaa prikazala u lošem svetlu.

- Skoti je bio sebičan? Ma da, čoveče. A ovo s Horasom me posebno pogodilo. Moram da poručim Majklu da to nije bilo u redu. Horas nije zaslužio tako nešto. Ako Džordan zna još nešto i ako zna Horasov motiv, neka kaže kako je to učinio, zbog mene koji sam mu bio saigrač baš poput njega. Ljut sam što su intervjuisali sve osim mene - rekao je Hodžs.

Hodžs je ljut i zbog tajminga emitovanja dokumentarca koji je zapravo trebalo da bude pušten kasnije. Postprodukcija poslednje dve epizode nije ni gotova, ali je ESPN požurio jer je želeo da popuni rupu nastalu globalnom obustavom sporta.

- Tajming je marketinški savršen, svi su kod kuće. I sad imamo najveću ikonu crne Amerike u vreme dok mnogi crnci umiru. Zašto sad? Voleo bih da mi neko to objasni - završio je ogorčeni Hodžs, koji je u NBA ligi igrao od 1982. godine, a od 1988. do 1992. je bio u Bulsima.

Čikago ga je 1992. otpustio i nakon toga više nikad nije zaigrao u NBA ligi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.