TOMIĆ ME NIJE HTEO U ZVEZDI! Sve sam bio dogovorio s Čovićem, ali trener je bio protiv!
Marko Simonović je otkrio zašto se nije vratio u Zvezdu, Foto: Starsport©

Neki treneri te vole, drugi ne vole

TOMIĆ ME NIJE HTEO U ZVEZDI! Sve sam bio dogovorio s Čovićem, ali trener je bio protiv!

Iskusni reprezentativac je želeo da se vrati i imao je dogovor sa prvim čovekom kluba

Objavljeno:

Marko Simonović je ispričao da se prošlog leta nije vratio u Crvenu zvezdu zbog Milana Tomića.

Kako je rekao u opširnom intervjuu za "Sport klub", iskusni reprezentativac je bio dogovorio novi povratak među crveno-bele posle 2 godine u Rusiji, ali ga tadašnji trener nije želeo u timu.

- Bila mi je želja da igram blizu kuće, dobio sam sina letos i nismo hteli da idemo negde daleko. Prva opcija je bila Zvezda, ali se to nije realizovalo. I Cedevita je došla kao dobra šansa. Sezona je bila dosta dobra do jednog dela. Imao sam ponuda i tokom sezone, ali me oni nisu puštali. Išlo je sve kako treba, međutim, kako smo završili Evrokup počeli smo da padamo i na kraju došli u situaciju da ostanemo bez šanse za F4 ABA lige. Tad se javila Unikaha. Cedevita je pristala da odem, hteli su da rasterete budžet i eto mene u Malagi - rekao je Simonović.

Marko Simonović kaže da ga Milan Tomić nije želeo u timu
Marko Simonović kaže da ga Milan Tomić nije želeo u timufoto: Starsport©

On je potom pobliže objasnio zašto se nije realizovala priča sa Zvezdom.

- Kad sam završio epizodu u Zenitu, ušao sam u pregovore sa Zvezdom. Ja imam sjajne odnose sa gospodinom Čovićem i brzo smo sklopili dogovor oko svega. U pitanju je bio višegodišnji ugovor, ideja da u Zvezdi završim karijeru. Ali na kraju se priča nije realizovala zbog trenera Milana Tomića. On se usprotivio mom dolasku i tu se sve završilo - rekao je on.

Na kraju Tomić se nije zadržao na klupi Zvezde i već početkom sezone posle nekoliko utakmica je otišao.

Milan Tomić je otišao iz Zvezde takoreći čim je sezona počela
Milan Tomić je otišao iz Zvezde takoreći čim je sezona počelafoto: Starsport©

- Mi smo profesionalci, svesni smo svega. Neki trener te voli, a neki ne. Moraš dalje. Žao mi je što se nisam vratio, svi znaju koliko volim Zvezdu i da sam uvek davao sve od sebe za taj klub. Veliki sam zaljubljenik u Zvezdu, ali šta je tu je. Možda bude nove prilike u budućnosti, ko zna.

Simonović je izneo i svoj stav o aktuelnoj temi u regionalnoj košarci oko toga da li prekinuti sezonu ABA lige i dati titulu prvoplasiranom Partizanu.

- Vidite da se retko gde proglašava šampion u takvoj situaciji, gotovo nigde. Evo, u VTB ligi, koja je među najjačima u Evropi... Tamo nije bilo šampiona. I zaista ne kažem to zato što sam igrao u Zvezdi, pa sam sad nešto protiv Partizana. Oni jesu imali dobru sezonu, prvi su, ali situacija je svuda mnogo teška. Mišljenja sam da ne treba proglasiti šampiona ako se ne nastavi sezona - rekao je Simonović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.