SAM DAJE 5.000.000 EVRA DA ODE U NBA: Uništio Srbiju na Mundobasketu, a sad plaća da bi igrao sa Dončićem i Bobijem
Fakundo Kampaco pored Skole i Ernangomeza, Foto: Dado Đilas

NEVEROVATNA VEST

SAM DAJE 5.000.000 EVRA DA ODE U NBA: Uništio Srbiju na Mundobasketu, a sad plaća da bi igrao sa Dončićem i Bobijem

Novac je od sporta napravio zaista čudnu mašineriju

Objavljeno: 13:25h

Košarkaš Real Madrida Fakundo Kampaco je na ceni, posebno posle titule u Evroligi i drugog mesta na Svetskom prvenstvu u Kini sa Argentinom.

Za njegove usluge je ozbiljno zainteresovan jedan tim iz NBA, kako pišu evropski i američki mediji već danima i nedeljama. U pitanju su Dalas Maveriksi, koji bi želeli da se Luki Dončiću (sa kojim je i osvojio Evroligu), Bobanu Marjanoviću i drugarima pridruži još jedan igrač koji je ime stekao u Evropi.

Međutim, kako bi do tog posla došlo, moraće da se desi nešto potpuno nesvakidašnje. U Kampacovom ugovoru sa Real Madridom stoji da ukoliko neki NBA klub bude želeo da ga dovede, neće to moći da učini za manje od 6.000.000 dolara (5.500.000 evra), piše grčki košarkaški novinar Varlas Nikos.

No, tu za Argentinca problem tek počinje. On bi, naime, da bi prešao u NBA, morao sam da plati čak 5.000.000 evra, jer je franšizama iz najjače lige sveta dozvoljeno da u takvim poslovima doprinesu sa maksimalno 725.000 dolara (oko 500.000 evra).

Stoga, njegov odlazak u NBA za sada je stavljen pauziran, ali nije nemoguće da se igrač u slučaju unosnog ugovora u teksaškoj ekipi možda i odluči za zaista nimalo čest način da se ode u najjače košarkaško takmičenje na svetu.

Inače, košarkaš Reala je prvi argentinski igrač koji je uspeo još od 1994. da na Mundobasketu sakupi u jednom meču 10 poena i 10 asistencija. Nažalost, to mu je pošlo za rukom baš protiv Srbije u četvrtfinalu, kada su nas Argentinci izbacili.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.