ZAŠTO SU DŽORDANU STALNO CRVENE OČI? Nije narkoman - moglo bi da bude nešto mnogo, mnogo gore...
Majkl Džordan, Foto: Printscreen/Netflix

PITANJE SVIH PITANJA

ZAŠTO SU DŽORDANU STALNO CRVENE OČI? Nije narkoman - moglo bi da bude nešto mnogo, mnogo gore...

Skoro svaki gledalac popularne serije Poslednji ples primetio je ovaj fenomen

Objavljeno:

ESPN i Netflix emituju dugo očekivanu dokumentarnu seriju 'Poslednji ples' u čast Majkla Džordana i legendarne generacije Čikago Bulsa.

Već smo vam pisali mnoge stvari o njoj, a sastoji se od deset epizoda. Tokom dokumentarca mnogim gledaocima nešto vezano za Džordana je "zapalo za oko". Ne zbog samog sadržaja, lucidnih događaja ili veličanstvenih prisećanja već zbog neuobičajenih očiju najvećeg svih vremena.

Pa o čemu se radi? Zašto su Džordanu oči crvene?

Nije tajna da je još za vrijeme igračke karijere voleo da popije i da je neretko saznavao kako izgleda dno boce. Poroci su mu bili velika strast pa je provodio besane noći uz cigare i alkohol kockajući i igrajući poker.

Džordan i Pipen
Džordan i Pipen foto: Profimedia

Ustvari, Džordan se kladio na sve na što se kladiti dalo. Poker, golf (golf pogotovo), čak i papir-kamen-makaze pretvorio je u igru nekog finansijskog uloga.

U dokumentarcu se u jednom trenutku jasno vidi čaša s alkoholnim pićem, a vidi se i da su posle utakmica umeli da popiju pivo, a prema glasinama upravo tekila za koju Insider tvrdi da košta neverovatnih 1800 dolara mu je omiljeno piće.

Na koncu, i sam je ušao u biznis alkoholnih pića kada je s Džini Bas, suvlasnicom Lakersa, Vesom Edensom, suvlasnikom Baksa, Vajkom Grauzbekom, suvlasnikom Seltiksa i njegovom tadašnjom verenicom Emilijom Fazalari osnovao brend Cincoro. Cene tih tekila kreću se između 65 i 1300 dolara.

Čak i dok je igrao sve su češće bile glasine da Džordan ima teških problema s alkoholizmom. Naposletku, njegova strast prema alkoholu, kockanju i prostitutkama dovela je do razvoda braka s Huanitom Džordan kojoj je Majkl nakon razvoda morao da plati tada rekordnih 168 milijuna dolara.

Majkl Džordan
Majkl Džordan foto: Profimedia

Nije valjda žutica?

Takođe, gledatelji dokumentarca primetili su da su Džordanove beonjače crvenkasto-žućkaste. To je dovelo do nagađanja da ima problema s jetrom što pojašnjava žutinu njegovih beonjača. Činjenica da godinama pije samo potkrepljuje tu tezu.

S druge strane, razlog bi mogao ležati i u cigarama koje Jordan prekomerno konzumira, a pojedinci su pomislili čak i da koristi marihuanu, ali o tome, osim očiju, nije bilo nikakvih naznaka.

Međutim, znajući kakav život je vodio, brojni gledaoci se pitaju da li je moguće da Majkl ima žuticu? Otkazuje li mu jetra od silnog provođenja tokom života?

On sam odbija da govori na tu temu pa gde je prava istina za sada ostaje nerazjašnjeno.

Možda nam kraj serije otkrije nešto više...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.