SALE ĐORĐEVIĆ OTVORIO DUŠU: Ne osećam se baš najbolje!
Đorđević i Teodosić, Foto: Starsport©

iskreno

SALE ĐORĐEVIĆ OTVORIO DUŠU: Ne osećam se baš najbolje!

- Miloš Teodosić je pravi šampion - ističe trener Virtusa

Objavljeno: 23:17h

Bivši selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je bio gost u podkastu “Najbolji sreću najbolje” u kojem je odgovoarao na razna pitanja.

Jedno od prvih je bilo da odgovori kako se oseća u vremenu pandemije koronavirusa, posebno zato što radi u Italiji koja je najviše pogođena ovom strašnim virusom.

- Dobro smo i moja porodica i ja, ali se ne osećam baš najbolje: jako mi je žao zbog ljudi koji su nas napustili, ali i onih koji su se razboleli, a o tome često pričamo samo u brojevima. U svemu tome, košarka zasluženo zauzima drugo mesto. To je naša strast i posao 24/7 i veoma nam je žao zbog toga. Kao Virtus smo dobro, spremni smo da igramo Evrokup i veoma sam srećan kako su igrači razumeli i prihvatili veliku dozu rada koju smo zahtevali od njih pre pauze. Prva stvar o kojoj treba da vodimo računa je da čuvamo igrače od povreda. U NFL-u je posle lokauta broj povreda bio značajno povećan - rekao je Đorđević.

foto: AP/Olivier Matthys

Kao trener Virtusa i dugodišnji selektor komentarisao je Miloša Teodosića i Stefana Markovića, koji su glavni igrači u Bolonji.

- Srpski sam trener i tamo sam naučio da 12 najboljih igrača kada ih staviš u tim ne čine uvek i najbolji tim, ako se ne uklapaju. Sa Teodosićem i Markovićem imamo dvojicu igrača koji čine jedno. Oni su veoma kompatibilni i komplementarni i tehnički i kao osobe. Imaju veoma jake, ponosne karaktere, oni su pravi izdanci i proizvodi srpske košarke. Teodosić je pravi šampion, neko ko ne radi dva ista treninga. Marković je zver na terenu, veoma je kompetitivan, a obojica imaju sposobnost ne samo da budu odlični na parketu, već i da pomognu timu da raste - rekao je Đorđević

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.