RADONJIĆ ODGOVORIO VRAĆA LI SE U ZVEZDU: Prirodno je da se to desi!
Dejan Radonjić, Foto: EPA/Lukas Barthtuttas

LEGENDA MALOG KALEMEGDANA

RADONJIĆ ODGOVORIO VRAĆA LI SE U ZVEZDU: Prirodno je da se to desi!

- Prvih godina smo imali jedan sistem, da bi on u poslednjoj sezoni bio promenjen. U prvoj sezoni smo posle prvih deset duela otišli u Evrokup, a sledeće godine smo bili u Top 16 - prisetio se slavnih dana

Objavljeno:

Dejan Radonjić se u velikom intervjuu za Sportklub prisetio svojih dana provedenih u Crvenoj zvezdi, na koje se, naravno, uvek rado vraća.

- Radi se o periodu od četiri godine u Evroligi. Bilo je različitih sezona sa sistemima takmičenjima koji nisu isti. Prvih godina smo imali jedan sistem, da bi on u poslednjoj sezoni bio promenjen. U prvoj sezoni smo posle prvih deset duela otišli u Evrokup, a sledeće godine smo bili u Top 16, da bismo naredne igrali četvrtfinale Evrolige protiv CSKA, a onda smo ušli u novi sistem od 30 mečeva, nije ih moguće porediti. Ne treba ocenjivati sve ukupno, već praviti analizu od sezone do sezone jer objektivno postoje razlike. U nekim sezonama je bilo više utakmica, u nekim manje. Takođe, ABA liga je bila u drugačijem sistemu sa manje mečeva, pa se i to promenilo. U poslednjoj sezoni smo imali polufinale u toku Evrolige, ili finale dan, dva posle Evrolige. Nije adekvatno napraviti analizu čitavog period, već raditi to postepeno, od sezone do sezone - istakao je Radonjić.

Dejan Radonjić
Dejan Radonjić foto: Emilija Jovanović

One slavne utakmice sa Partizanom u sezoni 2014/2015 praktično su bile prekretnica.

- Ono što je svima poznato jeste da su mečevi između Crvene zvezde i Partizana posebno interesantni i da je jako teško meriti količinu pritiska koja je tada prisutna. Možemo da pričamo o duelima između ta dva tima, koji su više ili manje bitni, ali svaki je priča za sebe. Borili smo se da dođemo do tog momenta koji nas je čekao u polufinalu i finalu. Na osnovu postignutih rezultata, došlo je do toga da u polufinalu igramo protiv Partizana. Imali smo dobru sezonu u Evroligi, ušli smo u Top 16, a prethodno smo osvojii Kup. Spremali smo se za nešto što smo znali da će da dođe. Ono što je drugačije u odnosu na standardne mečeve, da tako kažem, jeste da smo u jako kratkom intervalu imali dosta utakmica. Sistem je bio takav da smo igrali dva dana, pa smo pauzirali dva dana i onda opet igrali dan za danom. Onda je trebalo da bude ponovna pauza, pa peta utakmica. Raspored je u najavi pokazivao da će biti tenzije. Partizan je u drugom meču napravio brejk i posle 1:1 i dva dana pauze trebalo je igrati pred navijačima Partizana. Uspeli smo da napravimo dobru pripremu i odigramo dobar meč, koji nam je omogućio da odemo u finale.

Neizostavno je pitanje da li će se vratiti u Zvezdu?

- To bi bilo prirodno da se to desi. U ovom trenutku kada je sezona prekinuta i kada imamo zdravstveni momenat koji je najbitniji, mislim da nije adekvatno pričati o tome. I ranije sam govorio o tome da su moja osećanja prema Crvenoj zvezdi poznata i jasna. Znam stav navijača. Moj stav prema njima takođe je sasvim jasan i tu nema ničeg nepoznatog - zaključio je Radonjić dodavši da je ključno da domaći igrači čine okosnicu naših klubova, a ne da se dovodi po 8 stranaca za sezonu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.