SVI SU ODOBRILI NOVI FORMAT EVROLIGE: Bertomeu se javio Rusima i otkrio nešto što do sada nije!
Đordi Bertomeu, Foto: Beta

I DALJE POD ZNAKOM PITANJA

SVI SU ODOBRILI NOVI FORMAT EVROLIGE: Bertomeu se javio Rusima i otkrio nešto što do sada nije!

- Iako su neki igrači javno izrazili skepticizam prema sporazumu, većina ih je prihvatila. Podsećam vas da ove sezone u Evroligi učestvuje oko 300 igrača - istakao je

Objavljeno: 29.04.2020. 11:20h

Kao što već znate, 23. aprila je održan veliki sastanak Evrolige, a tim povodom prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu se oglasio za ruske medije, tačnije, portal Sports.ru.

On je detaljnije nego do sad objasnio šta se zapravo zbivalo iza zatvorenih vrata.

- Teško je dati procene u ovom momentu, jer zavise i od toga koliko dugo će Evropa osećati negativne efekte koronavirusa. Od 12. marta i od trenutka kada smo prekinuli takmičenje, razmotrili smo sve moguće opcije za nastavak sezone. Na sastanku akcionara Evrolige održanom 23. aprila, timovi su razgovarali o potencijalnim problemima: problemima u kretanju, transportu, sa zatvorenim granicama ... Istovremeno su svi jednoglasno, bez izuzetaka, odobrili novi format turnira i uslove u kojima bi trebalo da se nastavi.

Bertomeu
Bertomeu foto: EPA/David Aguilar

Ima tu još negativnih stvari.

- Previše je faktora koji će odrediti gubitke, još nije moguće predvideti. Danas je već jasno da će oni biti veoma značajni uglavnom za klubove: izgubili su domaće utakmice i s tim povezane prihode. U stalnom smo dijalogu sa našim klubovima i razmatramo sve moguće scenarije poslovne strategije, oporavak u kratkom, srednjem i dugoročnom roku.

Bertomeu je objasnio je da nema nameru da ugrožava bilo čije zdravlje.

- Ako nam vlasti i zdravstvene institucije dozvole da vodimo utakmice, ako preduzmemo sve akcije da osiguramo sigurnost učesnika takmičenja, onda sam uveren da moramo završiti sezonu. Moramo ne samo zato što imamo obaveze prema partnerima, već i - i što je još važnije - imamo obaveze prema navijačima. Postojimo zahvaljujući našim navijačima, i ako možemo, dužni smo im pružiti ono što oni vole više od svega ostalog - najkvalitetniju košarku. Od oktobra do suspenzije u martu, imali smo priliku da gledamo sezonu, koju su svi prozvali najboljom sezonom u istoriji Evrolige - sezonom koja nam je pružila neverovatne mečeve. Naše arene nikada nisu okupile toliko gledalaca, naše utakmice (i na televiziji i na Internetu) nikada nisu okupile takvu publiku. Navijači su naš glavni temelj. I njihova podrška će biti od presudnog značaja za donošenje odluke.

Trofej Evrolige
Trofej Evrolige foto: EPA

Bilo je reči i o smanjenju plata.

- Iako su neki igrači javno izrazili skepticizam prema sporazumu, većina ih je prihvatila. Podsećam vas da ove sezone u Evroligi učestvuje oko 300 igrača. Pre svega, hteo bih da zahvalim svim našim igračima na tome što su razumeli tešku situaciju u kojoj se svi nalazimo - ne samo Evroligu, već i celokupno društvo. Shvatili su da igraju ključnu ulogu i pomažu nam da pronađemo izlaz iz ove krize. Mišljenje naših igrača znači mnogo hiljadama navijača širom sveta, navijačima kojima je sada vrlo teško, i zato sam siguran da su cenili ovu odluku.

Bonus video:

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media