DŽORDAN I PIPEN SU PONIŽAVALI KUKOČA U ČIKAGU: Morao sam da im nosim hranu, radili su sa mnom šta su hteli!
Foto: Profimedia

istina

DŽORDAN I PIPEN SU PONIŽAVALI KUKOČA U ČIKAGU: Morao sam da im nosim hranu, radili su sa mnom šta su hteli!

Kukoču je uspelo da se izbori za svoje mesto u ekipi Bulsa, iako je bio omražen kod "glavne ekipe" koju su činili Džordan i Pipen

Objavljeno: 17:17h

Karijera Tonija Kukoča u Čikago Bulsima deluje još bolja i veća zahvaljujući seriji "Poslednji ples" o Majklu Džordanu.

Kukoču je uspelo da se izbori za svoje mesto u ekipi Bulsa, iako je bio omražen kod "glavne ekipe" koju su činili Džordan i Pipen.

Razlog je njihov rat sa generalnim menadžerom Džerijem Krausom, koji je posebno cenio Kukoča, pa je Toni ni kriv ni dužan snosio posledice tuđih prepirki i privatnih ratova.

foto: Print Screen Youtube

Sve je krenulo na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine, kada su se Džordan i Pipen okomili na hrvatskog košarkaša, a sve to opisano je u petoj epizodi serije. Kukoč je tada čekao dete i nije ni bio svestan šta se motalo u glavi Džordanu i Pipenu - oni su se čak i posvađali oko toga ko će da čuva Kukoča.

U grupi su sveli Kukoča na četiri poena uz šut 2-11, a Kukoč je u finalu odigrao dobru utakmicu sa 16 poena i devet asistencija, ali i dalje nije bio svestan da je protiv njega spremljen pakt.

Svi u Bulsima su znali, Kukoč je saznao tek kada je intervjuisan za dokumentarnu seriju.

- Bilo mu je mnogo teško zbog toga što je bio Krausov igrač. Nepošteno zaista. Spasilo ga je to što je bio svoj. Neko drugi bi na njegovom mestu pukao - rekao je u seriji Džim Klemons.

Kukoču je najteže bilo da igra odbranu, došao je kao renomiran evropski igrač, u 25. godini, ali je morao da prođe kroz dril kao da je tinejdžer.

- Izgledao sam smešno. Radili su sa mnom šta su hteli, bacali me, vrteli. Veteranima i zvezdama sam nosio torbe i služio hranu, ali to je bilo normalno u NBA ligi i shvatao sam da moram da zaslužim poštovanje. Došao sam u najbolji tim na svetu i morao da zaboravim dotadašnje trofeje, nagrade, pa i ponos. Sve što sam pre toga napravio u Evropi bilo je potpuno nebitno i nisam imao problem s tim.

foto: Profimedia

Sve to je prevazišao Toni na putu do tri uzastopne NBA titule, bio je i najbolji šesti igrač u svojoj prvoj sezoni, a usput je izgladio odnos sa Pipenom i Džordanom.

- Verujem da bih u nekom drugom klubu, gde bi imao više lopti i šuteva, lako imao prosek 20/7/7 i bio ol-star igrača. Ali nikada i ni po koju cenu ne bih menjao vreme u Bulsima za to.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.