KAKO PARTIZANU ODGOVARA ABA LIGA, A HRVATIMA NE? U komšiluku tvrde - Vujošević je najveći!
Duško Vujošević, Foto: Starsport©

analiza

KAKO PARTIZANU ODGOVARA ABA LIGA, A HRVATIMA NE? U komšiluku tvrde - Vujošević je najveći!

"Srbi su u tom smislu nekako bolje nasledili tu priču od bivše države"

Objavljeno: 07:39h

Hrvatski stručnjak Ante Nazor pričao je o problemima hrvatske košarke i uporedio je sa srpskom.

"Kažu da ta liga nije dobra za hrvatske klubove. Kako je onda dobra za Partizan, koji izbacuje igrače, a za tebe nije? Znači da ti u nečemu grešiš. To nas vraća na pitanje koncepta, gde si sada, šta želiš biti? Pa upravo je ABA izbacila rekordno veliki broj NBA igrača... Treba krenuti od sebe. Svi, kao, puno brinu za hrvatsku košarku, a evo, meni su ostali dužni upravo hrvatski klubovi, iako sam hrvatski trener. O čemu onda zapravo pričamo?", rekao je Nazor.

Kao prave primere izneo je nekadašnjeg trenera Partizana Duška Vujoševića i Crvene zvezde Zmaga Sagadina.

"Mislim da igrače treba gledati kao kompletne osobe. Što sam stariji vidim da su Vujošević i Sagadin najveći treneri s ovih prostora, jer su proizveli toliko igrača, čak i za NBA. Vidim se kao takav tip trenera, koji nije isključivi takmičar, nego i za razvoj igrača. Nastojim pomiriti ta dva koncepta, a to traži pristup igraču kao kompletnoj osobi. Mi ovde idemo u smeru trenutnog rezultata. Zato i kaskamo".

Isto tako naglasio je da je u Srbiji košarka na visokom nivou.

"Srbi su u tom smislu nekako bolje nasledili tu priču od bivše države, nego mi. Tamo je košarka kao sport ostala na nekoj visokom niovu, a nama je tek četvrti, peti sport u Hrvatskoj. Današnji klinci idu u druge sportove, fudbal, rukomet... Nije to kao kad sam ja u Splitu išao u četvrti razred, u eri Jugoplastike. Svi su išli na košarku", podsetio je Nazor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.