VREME NIJE ISTEKLO, VREME NIJE ISTEKLO: Kecmaaaaan, ideeeee - Partizan je šampion Jadranske lige!
Foto: Youtube / Printscreen

na današnji dan

VREME NIJE ISTEKLO, VREME NIJE ISTEKLO: Kecmaaaaan, ideeeee - Partizan je šampion Jadranske lige!

Prethodno u polufinalu Partizan je savladao Hemofarm, dok je Cibona pobedila Union Olimpiju. Finale se igralo u novoj Zagreb Areni, pred 16.200 gledalaca

Objavljeno:

Na današnji dan, pre tačno 10 godina, Partizan je osvojio titulu ABA lige pobedom protiv Cibone u Zagrebu, čuvenom trojkom Dušana Kecmana.

Crno-beli su u finalu savladali Cibonu rezultatom 75:74 i osvojili četvrtu uzastopnu titulu u Jadranskoj ligi.

Prethodno u polufinalu Partizan je savladao Hemofarm, dok je Cibona pobedila Union Olimpiju. Finale se igralo u novoj Zagreb Areni, pred 16.200 gledalaca.

Cibonu je delilo 0,6 sekundi do titule ABA lige, pošto je prethodno Bojan Bogdanović pogodio trojku za vođstvo, ali je onda na scenu stupio Dušan Kecman.

Partizan je vodio 72:71 i Roberts je sa linije za slobodna bacanja imao priliku da reši meč. Promašio je oba penala, Cibona je krenula u poslednji napad i Bojan Bogdanović pogodio je trojku iz ugla za 74:72 i na semaforu je ostalo samo 0,6 sekundi.

Svi su mislili da je gotovo, igrači i stručni štab Cibone ušli su na parket i proslavljali pobedu, ali Dušan Kecman nije mislio tako.

Crno beli su izveli aut, Rašić je dodao Kecmanu, koji sa tri četvrtine terena pogađa trojku od tablu, za pobedu i titulu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.