PARTIZAN JAVNO IZNEO SVOJ STAV PRED SASTANAK ABA LIGE: Sezona da se odigra do kraja, ali samo uz navijače!
Partizan izdao saopštenje povodom predstojećeg sastanka ABA lige, Foto: Starsport©

Saopštenje crno-belih

PARTIZAN JAVNO IZNEO SVOJ STAV PRED SASTANAK ABA LIGE: Sezona da se odigra do kraja, ali samo uz navijače!

U sredu će biti održan sastanak ABA lige oko nastavka sezone

Objavljeno:

Košarkaški klub Partizan oglasio se saopštenjem pred sutrašnji sastanak ABA lige u kojem se navodi da je za crno-bele apsolutini prioritet završetak sezone na terenu u uslovima za koje su se klubovi izborili svojim rezultatima.

U sredu će klubovi ABA lige obaviti sastanak tokom kojeg će izneti svoje predloge za završetak sezone 2019/20.

- Na danas održžanoj video sednici Upravnog odbora kluba, usvojena je odluka da se podržži predlog predsednika Ostoje Mijailovića o tome sa kakvim stavom će crno-beli izaći pred ostale klubove regionalnog ššampionata. KK Partizan ističe da je za crno-bele apsolutni prioritet završšetak sezone na terenu u uslovima za koje su se klubovi izborili svojim rezultatima - navodi se u saopštenju crno-beli.

Dodaje da je završšetak sezone u formatu kako je prvobitno i zamiššljeno u trenutku kada je ona prekinuta, Partizan smatra jedinim sportskim i potpuno ispravnim rešenjem.

- Dakle, ukoliko se situacija stabilizuje u dogledno vreme i ako vlasti dozvole da se sportski događaji u zatvorenom prostoru igraju uz prisustvo publike. Za Partizan, ovo je jedini potpuno ispravan put kojim bi se odredio konačan poredak u ABA ligi. Između ostalog, o zadržžavanju formata takmičenja u postavljenim okvirima kao prvom izboru, nedavno je govorio i prvi čovek Evrolige ŽĐordi Bertomeu, čiji stav po ovom pitanju, kao liga koja je vezana za Evroligu i Evrokup, klubovi regionalnog ššampionata trebaju slediti - stoji u saopštenju Partizana i navodi da se mora imati na umu da se na ovaj model ne možže čekati u nedogled.

- Zbog toga, Partizan poziva klubove ABA lige da zajedno odredimo tačan datum do kojeg bi nastavak takmičenja morao da počne, kako bi ligu završšili blagovremeno i ostavili dovoljno vremena za pauzu i pripremni period pred sezonu 2020/21. Pre donoššenja bilo kakve konačne odluke, Partizan NIS smatra da se mora sasluššati i uvažžiti mišljenje stručnih šštabova i igrača. Zdravlje aktera na terenu ni na koji način ne sme biti ugrožženo, stoga im se prilikom određivanja datuma za početak nastavka sezone mora ostaviti dovoljno vremena za trening i pripreme nakon ove prinudne pauze.

Iz Partizana poručuju da treba tražiti i alternativna rešenja.

- Tek ukoliko se iscrpe sve mogućnosti da se sezona okonča na terenu, u uslovima koje su klubovi svojim igrama izborili, Partizan NIS smatra da treba razmiššljati u pravcu alternativnih reššenja. Ukoliko do ovakvog scenarija dođe, Partizan će se zalagati za reššenja kojima će se vrednovati ostvareni rezultati i pošštovati pozicija klubova koji su pre prekida ššampionata bili u prilici da se izbore za plasman u višši rang, plej-of, ali i spasu se ispadanja iz lige.

U slučaju nemogućnosti nastavka ABA lige, KK Partizan smatra da bi trebalo doneti reššenje da se liga prošširi na 14 klubova, uz ulazak dva tima iz ABA 2 lige koja su u trenutku prekida zauzimali prvo i drugo mesto na tabeli, odnosno bez ispadanja iz ABA 1.

- Takođe, zbog potencijalne situacije u kojoj bi usled prekida sezone ekipe na 4. i 5. mestu imale isti skor, KK Partizan NIS predlažže da se klubovi ABA lige, zajedničkim snagama zauzmu za dobijanje jošš jednog mesta u Evrokupu putem dodeljivanja specijalne pozivnice koja bi u ovom slučaju omogućila da Evrokup u sezoni 2020/21 igraju i Cedevita-Olimpija i Mornar iz Bara - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.