IZ ZVEZDE SAM OTIŠAO JER ME JE TRENER PLJUVAO I VREĐAO: Nisam ga podnosio, on je najgori s kojim sam radio!
Redži Frimen je posle 15 godina ispričao sve o odlasku iz Zvezde, Foto: Starsport©

Progovorio Redži Frimen

IZ ZVEZDE SAM OTIŠAO JER ME JE TRENER PLJUVAO I VREĐAO: Nisam ga podnosio, on je najgori s kojim sam radio!

Legendarni Redži Frimen se setio svog kratkotrajnog boravka na Malom Kalemegdanu

Objavljeno: 13:04h

Ljubitelji košarke u Srbiji sigurno se odlično sećaju Redžija Frimena koji je sredinom prošle decenije nastupao za nekoliko srpskih klubova i ostavio veliki trag.

Svakako je najbolje igre pružao u FMP-u sa kojim je 2004 godine osvojio Jadransku ligu, a u njegovu čast klub je zauvek iz upotrebe povukao dres sa brojem 5 i stavio ga pod svod hale u Železniku.

- Ta titula 2004. godine i naravno činjenica da mi je FMP povukao dres sa brojem pet. To je stvarno sjajan gest i drago mi je zbog toga. Sećam se da su me obavestili da mi povlače dres, a još uvek su mi dugovali neke plate, ali dobro. Takav je život košarkaša... Sećam se samo lepih stvari, a u FMP-u mi je bilo lepo i uvek ću biti zahvalan ljudima u klubu.

Redži Frimen iz FMP-a pamti samo lepe stvari
Redži Frimen iz FMP-a pamti samo lepe stvarifoto: Starsport©

Posle te fantastične sezone sa FMP-om Frimen se preselio u Crvenu zvezdu da bude deo velikog projekta sa ciljem povratka titule na Mali Kalemegdan, ali umesto novih blistavih igara usledio je brzopotezni razlaz.

Amerikanac je sada u intervjuu za "Maxbet" ispričao zašto je tako brzo otišao iz Zvezde i za to optužio tadašnjeg trenera Zmaga Sagadina koga i posle svih ovih godina ne može da podnese.

- Nije to nikakva nepoznanica, otišao sam jer se nisam slagao sa trenerom, a kada kažem nisam se slagao, tačnije je da se nisam podnosio s njim. Zmago Sagadin je jedan od najgorih trenera s kojim sam radio. Čovek koji je u stanju da vodi trening tako što konstantno viče, vređa, pljuje, potpuno nenormalno za mene. Nisam samo ja imao problem, niko u timu ga nije voleo. Došao sam u Zvezdu kao odrastao muškarac, spreman da igra košarku, a ne da stoji i sluša kako ga neko vređa konstantno, hajde da sam neki klinac pa da razumem to ponašanje. Samo sam odlučio da takav odnos ne želim da trpim, spakovao se i otišao - rekao je Frimen.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.