TRI ZEMLJE SU FAVORITI ZA FAJNAL-EJT EVROLIGE I EVROKUPA: Pričalo se o Beogradu i Srbiji, ali...
Trofej Evrolige, Foto: EPA

ŠTETA!

TRI ZEMLJE SU FAVORITI ZA FAJNAL-EJT EVROLIGE I EVROKUPA: Pričalo se o Beogradu i Srbiji, ali...

Ako je verovati Italijanima, Beograd je "izvisio"

Objavljeno:

Đordi Bertomeu je u petak u video konferenciji za novinare objasnio šta se dešava sa Evroligom i Evrokupom usled pandemije koronavirusa.

Ideja klubova je da se sezona završi u aktuelnom formatu, ali je jasno da kako dani prolaze velikom brzinom u čitavoj Evropi, da će do nekih promena morati da dođe.

Pričalo se o promeni formata, da se već sada krene u plej-of ili da se baci na organizaciju Fajnal Ejt turnira, koji bi bio odigran na neutralnoj lokaciji i naravno bez ikakvog prisustva gledalaca. U dvoranu bi mogli samo igrači, treneri, kao i lica koja su zadužena za organizaciju.

Kako prenosi italijanska Gazeta delo Sport, Evroliga je već napravila prvi korak ka tome. Čelnici takmičenja predložili su moguća tri mesta gde bi sezona mogla da se privede kraju.

Razmišlja se o odigravanju preostalih šest kola, a potom i o Fajnal-ejtu u Atini, Moskvi ili Litvaniji, gde bi se sve dogodilo u Kaunasu i Viljnusu.

Poslednja opcija deluje kao najrealnija, a zeleno svetlo za tako nešto pre svega bi morala da da Litvanija, a potom i Evroliga.

No, sve su ovo za sada samo spekulacije koje se izvlače iz kuloarskih priča. Naravno, jasno je zašto Italijanima ne bi odgovaralo da plej-of bude održan u Srbiji, tačnije Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.