DINO RAĐA O ČUVENOM SRBINU: Najviše se drao na mene i Kukoča, a to mi se nije sviđalo!
Dino Rađa, Foto: Filip Plavčić

interesantno

DINO RAĐA O ČUVENOM SRBINU: Najviše se drao na mene i Kukoča, a to mi se nije sviđalo!

Prisetio se uspeha Jugoplastike

Objavljeno:

Čuveni košarkaški trener Božidar Maljković i jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u istoriji Dino Rađa bili su gosti podkasta na Sportklub televiziji.

Maljković je bio trener Jugoplastike od 1986. do 1990. i s njima je osvojio dve titule evropskog prvaka, a Rađa je jedan od najboljih sportista u hrvatskoj istoriji koji je zajedno sa Maljkovićem imao vrlo bitnu ulogu u evropskim pohodima Jugoplastike.

Upravo je Jugoplastika bila glavna tema razgovora, a Rađa je ponovno celu priču proživio prilično emotivno.

- Nismo verovali da možemo nešto napraviti. Ekipe protiv kojih smo igrali su bile pune odličnih Amerikanaca i teško je bilo očekivati nešto. Međutim, Božo je napravio veliki posao jer je skinuo pritisak s nas i odlično nas je pripremio za te utakmice. Kao što je rekao Barselonu smo zaista pregazili, ali finale protiv Makabija je bilo puno teže, međutim uspeli smo da iznenadimo ceo košarkaški svet i osvojiti pehar - rekao je Rađa za Sportklub pa komentarisao saradnju sa Maljkovićem:

foto: Nebojša Mandić

- Nisam nikad čuo za njega, ali na prvom treningu mi je sve bilo jasno. Božo je najbolji trener s kojim sam ikad radio. Znam samo da se najviše drao na Tonija Kukoča i mene, to mi nije bilo drago na početku, ali kasnije sam shvatio da ako trener što više viče na tebe da te smatra odličnim igračem - rekao je Dino Rađa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.