RADMANOVIĆ OPLEO PO ŽELJKU OBRADOVIĆU: Pričao je stvari koje nije smeo, to je bio kraj - nisam mogao više da trpim
Foto: Starsport©

eurobasket 2005.

RADMANOVIĆ OPLEO PO ŽELJKU OBRADOVIĆU: Pričao je stvari koje nije smeo, to je bio kraj - nisam mogao više da trpim

Radmanović se prisetio i 2005. godine kada je Srbija doživela debakl pred domaćom publikom i zamera Obradoviću na čuvenoj konferenciji za medije...

Objavljeno:

Vladimir Radmanović, nekada najveći talenat srpske košarke, a kasnije i igrač u NBA ligi, odlučio je da posle mnogo godina progovori o tome šta se dešavalo na Eurobasketu 2005. godine koje se održalo u tadašnjoj Srbiji i Crnoj Gori, kao i o Indijanapolisu 2002. godine kada je zbog lošeg ponašanja ostao bez zlatne medalje.

- Bio sam deo tima koji je osvojio titulu, ali vučem loše iskustvo sa tog takmičenja. Svađao sam se sa trenerom i čitava ta situacija bacila mi je senku na uspeh. Nisam imao šansu da potpuno uživam u tome - rekao je Radmanović u lajvu na Instagram stranici NBA Evrope.

Kaže da su mu pomešana osećanja kada priča o nacionalnom timu i optužuje medije da su krivi za lošu atmosferu.

- Voleo sam da igram za svoju zemlju, ali istovremeno iz nekog razloga mediji u Srbiji uvek su hteli priču o našim momcima u NBA ligi, poredili su njihove plate sa igračima koji igraju u Evropi. Sve te glupe stvari su rađene bez razloga, a stvorile su rivalstva u samom timu.

foto: Dado Đilas

Radmanović se prisetio i 2005. godine kada je Srbija doživela debakl pred domaćom publikom i zamera Obradoviću na čuvenoj konferenciji za medije.

- Te 2005. bili smo dobar tim, imali smo dobre igrače, grupa je bila u Novom Sadu, stvari su išle gore-dole, a utakmica protiv Francuske odlučivala ko će u četvrtfinale. Izgubili smo od vas usred Srbije, što je bio veliki udarac za sve. Naš trener se posle toga pojavio pred novinarima, mislim da je rekao neke stvari koje nije trebalo da kaže, a Košarkaški savez Srbije nikad se nije oglasio da to ispravi.

Bilo je to i poslednje reprezentativno takmićenje Vladimira Radmanovića u nacionalnom dresu.

- Posle toga odlučio sam da više neću da trpim te stvari. Neću da kažem da sam žrtvovao leta, jer sam uživao, ali kada te ne cene osetiš se bespotrebnim. Malo mi je žao zbog toga, ali takav sam, držim do svoje reči, malo sam tvrdoglav i kada nešto kažem onda stojim iza toga - zaključio je Radmanović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.