JASNO JE DA SU ŠANSE ZA NASTAVAK ABA LIGE VEOMA MALE: Kandidat za titulu se već sprema za narednu sezonu!
KK Cedevita - KK Zvezda, Foto: ABA liga

KORONAVIRUS NAPRAVIO POMETNJU

JASNO JE DA SU ŠANSE ZA NASTAVAK ABA LIGE VEOMA MALE: Kandidat za titulu se već sprema za narednu sezonu!

U slučaju da se nastavi, Užbinec objašnjava kako bi njegov klub igrao

Objavljeno:

Cedevita Olimpija u poslednjih dva dana je otpustila čak petoricu igrača. Mnogi su protumačili to kao dokaz da se ABA liga neće nastaviti, s obzirom da klub iz Ljubljane bi trebala da bude u 4 tima na tabeli.

Predsednik kluba Davor Užbinec je za Sportklub objasnio otkaze igračima.

- Vidim da je odluka o raskidu saradnje sa petoricom igrača izazvala veliku medijsku pažnju, ali sa druge strane, smatramo da je to realno i ekonomsko razmišljanje. Naime, veliko je pitanje da li će ABA liga biti nastavljena, a svima koji su objektivni i realni, jasno je da su šanse jako, jako male. Samim tim, svesni da nas u narednoj sezoni očekuju veliki finansijski problemi, kao i sve ekipe posle pobede nad koronavirusom, u koju verujem, neizostavno sledi ekonomska kriza, odlučli smo da finansijski zatvorimo ovu sezonu i da polako počnemo sa stvaranjem osnove za narednu. Veliko je pitanje kakve će biti mogućnosti glavnih finansijera kluba kada prođe ova zdravstvena pošast.

U slučaju da se nastavi, Užbinec objašnjava kako bi klub iz Ljubljane igrao.

- U slučaju da ABA liga donese odluku da se šampionat nastavi, a ponavljam, zaista su neverovatno male šanse da se tako nešto dogodi, jer se kraj pandemije ne nazire, odigrali bi završnicu sa postojećim igračkim kadrom, jer je zdravlje građana i sportista na prvom mestu. Tačnije, rečeno je uvek i bilo - rekao je predsednik Cedevite Olimpije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.