NIJE GA UBILA KORONA, NEGO ATAKSIJA: Umro još jedan košarkaš! Sa Pešićem je osvojio Evropu!
Svetislav Pešić je bio selektor ekipe u kojoj je bio Saša Hupman, Foto: Printscreen/Youtube/tamarindenpulpe

Tuga

NIJE GA UBILA KORONA, NEGO ATAKSIJA: Umro još jedan košarkaš! Sa Pešićem je osvojio Evropu!

On se dugo godina borio sa teškim neurološkim poremećajem

Objavljeno:

Još jedna tužna i tragična vest iz sveta košarke. Legendarni centar Saša Hupman preminuo je u nedelju uveče posle dugogodišnje borbe sa teškom bolesti.

Čuveni košarkaš koji je sa nemačkom reprezentacijom koju je kao selektor vodio Svetislav Pešić osvojio Eurobasket 1993. godine, dugo godina se borio sa ataksijom.

Ataksija je neurološki poremećaj koordinacije mišićnih pokreta usled oboljenja mozga i kičmene moždine. Odlikuju ga: nepravilnost, neurednost u toku bolesti; drhtanje, nepravilno kretanje kao kod obolelih od leđne moždine.

Hupman je rođen u Minhenu 21. aprila 1970. godine, a u Sjedinjenim Američkim državama je upamćen po sjajnim igrama u dresu Evansvile koji je odveo do NCAA turnira 1992. i 1993. godine.

Najveću slavu je ipak dostigao kao jedan od glavnih igrača u ekipi "pancera" koja se popela na "krov Evrope".

Hupman će ostati upamćen po snažnim zakucavanjima i velikom broju blokada, ipak ima je veliki problem sa povredama pa je isto mesto (metatarzalnu kost) lomio tri puta tokom četiri godina studija!

Nakon toge je usledio povratak u Evropu gde je nastupao za Trijer, Bajer Leverkuzen i Albu, a 1997. godine se seli u Atinu i oblači dres Panatanaikosa, zatum sledi epizoda u Iraklisu i kraj karijere u Humani.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.