UVEK JE GORAK UKUS KADA MORA DA SE ODE: Ali, tada znate da ste dostigli viši nivo i morate dalje!
Andrea Trinkijeri, Foto: Starsport©

interesantno izlaganje

UVEK JE GORAK UKUS KADA MORA DA SE ODE: Ali, tada znate da ste dostigli viši nivo i morate dalje!

Tokom trenerskog posla, Italijan je stvorio dosta igrača za NBA ligu

Objavljeno: 12:58h

Trener Partizana Andrea Trinkijeri iskoristio je ovu neplaniranu pauzu kako bi se malo odmorio u svom domu u Italiji.

U intervjuu za televiziju Dinamo Sasarija, strateg crno-belih je dao nekoliko zanimljivih izjava.

- Svaka godina predstavlja novu avanturu. Svaki tim je nova priča, kada započnete da smanjujete sve što vas može odvratiti. Kada ste početnik počinjete da shvatite da postoje različite situacije i postajete fleksibilni. Sedam godina iz Italije, trenirao sam u Grčkoj, Nemačkoj, Rusiji, sada Srbiji. Svako mesto ima svoje specifičnosti. Da sam radio iste stvari tokom svih ovih godina bio bih manje efikasan kao trener. U ovom sportu možete raditi odličan posao, a onda lopta može da udari u obruč i izađe. To ne znači da vaš rad nije bio odličan. U ovim godinama sam evoluirao. Za mene je velika motivacija to što svake godine pronađem najbolji način za pobedu i poboljšanje svog tima. Prilagodljivost je važna komponenta uspeha - rekao je Trinkijeri.

foto: fzs.edu.rs/

Tokom trenerskog posla, Italijan je stvorio dosta igrača za NBA ligu.

- Imao sam sreće da imam mnogo igrača koji su otišli u NBA. Meli, Vonamejker, Tajs, Miler. Uvek je gorak osećaj kad igrač odraste i mora da ode. Ali kada znate da je dostigao viši nivo, morate ići dalje. Prepoznajete da su to igrači koji su dali sve od sebe i bićete srećni zbog rezultata, iako vam sledeći dan možda nije lak.

Italijansko prvenstvo je bilo uzbudljivije nego neka prethodna, ali je usledio prekid zbog pandemije.

- Dosta je bilo zanimljivo prvenstvo, nakon što su stigla imena poput Teodosića, ukradena sa najveće pozornice u Evropi. Uzbudljivo je prvenstvo i zbog toga što Olimpija Milano nije bila tamo gde je želela, ali sa Evroligom od 18 timova je nemoguće održavati nivo i u prvenstvu. Video sam odlični Dinamo sa Pocekom. To je najpragmatičniji i najsistematičniji tim od svih. Njegovi momci rade vrlo dobro i veruju u to. Kada igrate ovako lako je pobediti. U borbi za trofej ostaje mnogo kandidata.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.