ČOVIĆ O BUDUĆNOSTI EVROLIGE: Ljudski životi su prioritet! Posle korone ni košarka, ni svet neće biti isti!
Nebojša Čović je odgovorio na pitanja "Eurohoopsa", Foto: Starsport©

promene su neminovne

ČOVIĆ O BUDUĆNOSTI EVROLIGE: Ljudski životi su prioritet! Posle korone ni košarka, ni svet neće biti isti!

Prvi čovek crveno-belih je govorio o budućnosti košarke

Objavljeno:

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, dao je svoj komentar u vezi sa aktuelnom situacijom u košarci i prekinutom sezonom zbog koronavirusa.

Svi ljubitelji košarke se pitaju da li će uopšte i na koji način sezona u Evroligi i u ABA ligi biti nastavljena?!

Čini se da bi situacija što pre morala da se reši, iako je to nezahvalno učiniti, jer pandemija i dalje traje, a sve to bi moglo da se odrazi i na narednu sezonu, jer se ne zna ni koji će timovi učestvovati u Evroligi naredne sezone.

Zato je poznati i specijalizovani košarkaški portal "Jurohups" zatražio od predsednika klubova svih Evroliga da se oglase po ovom pitanju, a mi vam saopštenje Nebojše Čovića prenosimo u celosti.

Nebojša Čović je poručio da košarka neće biti ista
Nebojša Čović je poručio da košarka neće biti istafoto: Starsport©

- Praktično je nemoguće dati odgovor na sva vaša pitanja. Situacija, ne samo u Srbiji, već na globalnom nivou je veoma teška i kompleksna. Sada je proritet očuvanje života. Kada opasnost od virusa COVID-19 prođe jasno je i lokalno i globalno, da mora doći do promena u svim segmentima života, a ne samo po pitanju sporta.

Sve ovo će udariti na ekonomiju, finansijske sisteme u državama i nesumnjivo će doći do promena i u sportu. Najveći problem sada je taj što je ceo svet iznenađen, postoji mnogo nepoznanica oko ove pandemije i ne postoje odgovori na mnoga pitanja. Kada uslovi budu zadovoljavali razgovaraćemo o svim temama, ali najvažnije da budemo bezbedni.

Do tada, ponavljam, primarni i jedini cilj je da se očuvaju životi, a želim da iskoristim priliku da poželim dobro zdravlje igračima i predstavnicima klubova u Evropi i svetu u ovim teškim vremenima za sve nas - poručio je Čović za "Eurohoops".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.