Prošlo je 47 godina od  smrti legendarnog Žućka, a njegovi potezi se i dalje uče! (FOTO) (GIF)
Foto: Printscreen: Youtube/ATTRIBUTIVE

LEGENDE ŽIVE VEČNO

Prošlo je 47 godina od smrti legendarnog Žućka, a njegovi potezi se i dalje uče! (FOTO) (GIF)

Nikada nećemo prežaliti strašnu tragediju jednog od najvećih majstora naše košarke. Čak i oni mlađi koji ga nisu videli znaju ko je, jer se priče o njemu prenose s kolena na koleno. I još dugo će
Objavljeno:

Nekadašnji jugoslovenski i srpski košarkaš Radivoj Korać nesrećno je preminuo na današnji dan pre 47 godina kada je imao svega 30, posle utakmice Jugoslavije i BiH. Za njima su svi plakali: 9 jugoslovenskih sportista čije je karijere prekinula iznenadna smrt! (VIDEO) On je prvi sportista koji je sahranjen u Aleji velikana u Beogradu, a za 15 godina karijere uradio je nešto o čemu mnogi mogu da sanjaju.

foto: Printscreen/Youtube/Milan Tasic
Sa 17 godina je počeo da nastupa za OKK Beograd, da bi poslednje dve godine na parketu proveo igrajući za Lijež, odnosno Padovu. U njegovu čast, prisećamo se stvari zbog kojih će zauvek biti jedan jedini i neponovljivi "Žuća".
foto: Printscreen/Youtube/Milan Tasic
1. "Žućkova levica" odnosno Kup Radivoja Koraća, poznat je po tome što je ranije bio mnogo više od domaćeg takmičenja. Od 1972. do 2002. godine bio je treće evropsko takmičenje po važnosti, posle Evrolige i Evrokupa.
foto: Fonet
2. Kao član OKK Beograda, na utakmici Kupa evropskih šampiona protiv Alvika 1965. godine ubacio je 99 poena (155:57), zamalo oborivši rekord legendarnog Vilta Čemberlena od 100.

3. Imao je karakterističan stil izvođenja slobodnih bacanja šutirao je "iz bunara".
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.