NAJLEPŠA NEPROSPAVANA NOĆ: Veče kada je Gurović utišao ceo Indijanapolis, a Beograd goreo u 4 ujutru!
Foto: Profimedia

arhiva

NAJLEPŠA NEPROSPAVANA NOĆ: Veče kada je Gurović utišao ceo Indijanapolis, a Beograd goreo u 4 ujutru!

U poslednjem napadu Amerikanci su pokušali da pogode za tri poena

Objavljeno: 18:39h

U ovim danima kada smo svi silom prilika zatvoreni u svojim domovimo, FIBA je odlučila da podseti sve ljubitelje košarke na epski duel četvrtfinala SP 2002 godine, između Jugoslavije i SAD.

Ovaj meč je odigran u prepunoj dvorani u Indijanapolisu, a pobedu je odnela naša reprezentacija pod vođstvom Svetislava Pešića rezultatom 81:78.

Nakon 58 uzastopnih pobeda reprezentacije Sjedinjenih Država na velikim takmičenjima otkada za nju nastupaju igrači NBA lige, usledila su dva uzastopna poraza.

Prvi u poslednjem kolu druge runde šampionata od Argentine, drugi u četvrtfinalu od Jugoslavije, zvaničnog svetskog prvaka. Tako je ekipa predvođena selektorom Džordžom Karlom morala da razigrava za plasman od 5. do 8. mesta.

Završnica susreta donela je malo očekivan rasplet. Amerikanci, koji su bili u daleko povoljnijem položaju nego u susretu sa Argentinom, kada su morali da „jure“ rezultat, serijom 8:0 povećali su svoju prednost na +10 (69:59). Ali je onda junak susreta, Milan Gurović, koga je američka odbrana potpuno zaboravila, sa uzastopnim „trojkama“ najavio senzaciju.

Domaćini su ponovo poveli, ali je iza linije za tri poena za novo izjednačenje (71:71) pogodio i, do tada indisponirani, Marko Jarić, 2 minuta i 26 sekundi pre kraja. Sa još jednom „trojkom“ i dva realizovana bacanja, Gurović ponovo zadaje „domaći zadatak“ Amerikancima.

foto: Profimedia

Andre Miler, 38 sekundi pre kraja, odgovara „trojkom“ na drugoj strani (77:76 za Jugoslaviju). Još jedan junak završnice susreta, Marko Jarić, nepogrešiv je sa linije slobodnih bacanja (79:76, 23 sekunde). Redži Miler ispod koša poentira za 79:78, 13 sekundi do sirene. Jarić je ponovo fauliran i ponovo precizan iz slobodnih bacanja (81-78, 11 sekundi).

U poslednjem napadu Amerikanci su pokušali da pogode za tri poena, ali su, kao i nebrojeno puta tokom meča, bili neprecizni.

Jugoslavija - SAD 81:78 (20:20, 20:16, 12:22, 29:20)

Dvorana: Konseko Fildhaus. Sudije: Picilkas (Grčka) i Santos (Brazil).

JUGOSLAVIJA: Koturović 3, Gurović 15, Divac 16, Stojaković 20, Vujanić 5, Jarić 7, Bodiroga 9, Tomašević 6

SAD: Pirs 19, A. Dejvis 4, A. Miler 19, R. Miler 8, Finli 12, O’Nil 8, B. Dejvis 8.

Slavlje je moglo da počne!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.