Večiti derbi u finalu KLS: Partizan pobedio tenzije i FMP! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet

Treća utakmica polufinalne serije superlige

Večiti derbi u finalu KLS: Partizan pobedio tenzije i FMP! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli pokazali kvalitet i uspeli da zakažu derbi sa najvećim rivalom u kom će se odlučivati o novom šampionu naše zemlje
Objavljeno: 23:07h

Košarkaši Partizana su drugi finalisti Superlige pošto su posle pobede u trećem meču polufinalne serije slavili protiv FMP Železnika sa 87:78 u hali "Aleksandar Nikolić". Borba za trofej počinje u petak, a rival crno-belih biće Crvena zvezda. Žestoka tuča Delija i Grobara ispred Pionira: Letele flaše i baklje, pucali izlozi! (FOTO)

foto: Fonet
Furiozno su krenuli izabranici Aleksandra Džikića od samog početka i već u prvoj četvrtini su došli do prednosti od 15 poena razlike. Sjajno su otvorili protivnika Kevin Džouns i Džamar Vilson, koji su postigli veliku većinu poena svoje ekipe u prvoj deonici. FMP je delovao veoma nervozno, a dodatno su ih uznemirili i "Grobari" koji su od početka pevali iz sveg glasa i stvorili paklen ambijent koji bi dekoncentrisao i daleko iskusnije protivnike. Nastavili su izabranici Aleksandra Džikića u istom ritmu pa su do poluvremena vodili sa 41:26. U nastavku se crno-belim Amerikancima pridružuju i Novica Veličković i Edo Murić koji su sa linije za tri poena već na samom startu stavili do znanja protivniku. Veličković je upravo i bio centralna ličnost treće deonice pošto je bio jednostavno nezaustavljiv. Jedini odgovor na njegovu dominaciju imali su raznovrsni Lazarević i Tejić, ali podrška saigrača je ponovo izostala, pa je Partizan sve vreme održavao dvocifrenu prednost, pre svega sjajnim šutem van linije 6.75. U poslednjih 10 minuta FMP se vratio, probudili su se još neki igrači poput Filipa Čovića, ali sve to je bilo nedovoljno. Osam minuta pre kraja utakmice Čović je isključen zbog udaranja laktom Eda Murića i meč je bio prekinut na nekoliko minuta. Tenzija koja je nastala kao da je gostima dala novu snagu pa su četiri minuta pre kraja utakmice prišli i na šest poena razlike. Ipak, to je bio poslednji trzaj, Novica Veličković je vezao dve trojke tri minuta pre kraja i meč je završen rezultatom 87:78 za crno-bele. Junak utakmice Novica Veličković je postigao 20 poena, a Džouns i Vilson po 16. U potaženom timu istakli su se Tejić sa 16 i Lazarević i Apić sa po 14 koševa. Snimak tuče Delija i Grobara: Gorelo je ispred Pionira! (VIDEO) Sva dešavanja pre, tokom i posle utakmice pratili ste uz Espreso.co.rs! 87-78 Meč je završen! Gledaćemo "večiti derbi" u finalu! 84-73 - Uzeo je Novica stvar u svoje ruke i pogađa novu trojku! 79-68 - Novica Veličković novom trojkom i 17. poenom čini se lomi ovaj meč. 74-68 - Prilazi FMP našestkoševa razlike posle sjajnog poteza Đokovića koji je poentirao uz faul, a iskoristio je i dodatno bacanje.

71-61
69-58 69-54 Gotova je i treća deonica, sačuvao je Partizan 15 poena prednosti. Šešlija je pogodio uz zvuk sirene
69-50
63-50 - 62-46
57-44 -
57-40
52-36
44-28
41-26 Gotovo je prvo poluvreme. Za kraj Adin Vrabac upisuje pogodak za tri poena. Crno-beli su na pola puta do pobede.
38-21
33-16
29-16
24-12 Gotova je prva četvrtina! Partizan deluje veoma moćno, dok igrači FMP deluju veoma nervozno! Ipak, Davidovac je fantastičnom blokadom utišao Halu.
24-9
22-9 16-7
10-4
8-4
4-2
2-0 - !
21:00
19:45

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.