VUJOŠEVIĆ OTKRIO KAKO JE DALO BERTANSU PRODAVAO 'FORU 8' I PROZIVAO GAGIĆA: Smejaćete se do suza!
Boris Dalo, Foto: Starsport©

hit

VUJOŠEVIĆ OTKRIO KAKO JE DALO BERTANSU PRODAVAO 'FORU 8' I PROZIVAO GAGIĆA: Smejaćete se do suza!

- Neko će se možda naljutiti, ali moram da vam dočaram tu atmosferu sa treninga

Objavljeno:

Duško Vujošević je dao jedan izuzetno zanimljiv intervju za "Blic" u kojem se dotakao starih vremena.

Trofejni stručnjak se prisetio nekoliko anegdota sa treninga Partizana koji su malo poznati, kao i o tome kako su stranci koji su kao mladi došli zavoleli klub i Srbiju.

- Neko će se možda naljutiti, ali moram da vam dočaram tu atmosferu sa treninga. Postojala je litvanska vežba za šut, gde se radi četiri na dva sa maksimalno tri dodavanja, a koju sam ja nadogradio i uklopio u neki svoj sistem treninga. Na primer, ubacio sam da se kao kazna za tri puta uzastopno primljena koša trči kamikaza, ili da oni koji izgube viču ,,ja sam magarac“ i slično. A onda Dalo krene umesto toga da viče ,,ja sam Gagić, ja sam Gagić“. Takođe, kada su se brojali ubačeni poeni, kada Bertansu ubaci pa broji osam, Dalo je redovno vikao ,,kol`ko“?! Bertans ponovi, a ovaj mu viče na ,,k**** te nosam“... Sve na srpskom!

- To su takve scene bile, ne mogu naravno da pričam sve iz svlačionice. Bilo je tu šala i na račun članova stručnog štaba, odnosno sportskog direktora od strane tih klinaca. Uopšte ih nisam tretirao kao strance. Zavoleli su Partizan, zavoleli Srbiju. Bili su prave patriote, ali ne onakav što kažu ,,partiotizam je postao poslednje utočište za hulje“, misleći na onaj patriotizam što se materijalizuje. Veseli je u tom momentu zaslužio isti takav trentman. Pokazao se talentovanim, našao sam mu poziciju gde će da igra. Napredovao je, imao je i tada problem sa šutem, ali rešavali smo to. Aljoša je bio vrlo siguran, bitan deo mehanizma. Za Baneta Đekića mi je žao što nije napravio veću karijeru. Taj neki njegov temeperament, koji ponekad prelazi u indolentnost, dosta je kriv za to - rekao je Vujošević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.