KOŠARKAŠKE SUDIJE NA PRVOJ LINIJI FRONTA U BORBI PROTIV KORONE: Najveći problem je što ne znamo kad će ovo prestati
Silvija Marcijali je košarkaški sudija i lekarka, Foto: Printscreen/Youtube/Italbasket

odgovorili na prvi poziv

KOŠARKAŠKE SUDIJE NA PRVOJ LINIJI FRONTA U BORBI PROTIV KORONE: Najveći problem je što ne znamo kad će ovo prestati

Njih dvoje su ostavili pištaljke i obukli bele mantile

Objavljeno:

Poznati košarkaški arbitri iz Italije, Silvija Marciali i Gvido Đovaneti, nalaze se na prvoj liniji odbrane od koronavirusa u svojoj zemlji i svakodnevno su izloženi opasnosti spasavajući živote pacijenata.

Međunarodna košarkaška federacija donosi nam priču kako su dvoje italijanskih sudija napustili teren i priključili se borbi protiv pošasti koja "ubija" Italiju i hara celim svetom, a posebno u njihovoj rodnoj zemlji.

Italija je država sa najviše preminulih, a druga je po broju zaraženih virusom Covid-19.

Zbog toga su Silvija i Gvido napustili svoju drugu profesiju i u potpunosti se posvetili onoj prvoj - medicini, pošto su oboje lekari po struci.

- Situacija je veoma teška i menja se iz dana u dan. Vlada traži pomoć svih doktora - ističe Đovaneti koji od 2017. sudi košarkaške utakmice.

- Radim u bolnici u Bariju, bio sam na kardiološkom odeljenju, ali sam pomeren na drugo, za pacijente zaražene virusom Covid-19 - dodaje on.

Đovaneti otkrio je čega se najviše plaši.

- Problem je što ne znamo kada će ovo prestati pošto u pojedinim delovima zemlje, tipa Lombardija, Milan... tamo je virus na vrhuncu, a plašimo se da ne pređe na jug. Broj obolelih ne opada i plašimo se da će ljudi sa severa krenuti ka jugu i da će proširiti.

Silvija Marcijali, koja živi u Rimu, studirala je medicinu, ali se isto bavi košarkaškim suđenjem. Ipak, trenutno je u službu zdravstenog sistema usled pandemije.

- Kada postanete doktor, vi date zakletvu. I nju poštujete svaki put kada radite. Dajete zakletvu kako bi pomogli drugima - rekla je ona za sajt FIBA.

U Italiji je zaraženo više od 100.000 ljudi, dok je preminulo 11.591 od posledica virusa Covid-19.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.