VUJOŠEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Ko je bio prvi pre virusa, neka bude šampion! Evroliga neka se izjasni do 15. maja!
Foto: Nebojša Mandić

izjava

VUJOŠEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Ko je bio prvi pre virusa, neka bude šampion! Evroliga neka se izjasni do 15. maja!

Obraćanje čuvenog Duleta Vujoševića

Objavljeno:

Legendarni trener Partizana, Duško Vujošević još jednom se obratio svim ljubiteljima košarke i izneo svoje mišljenje o tome da li treba prekinuti prvenstva i šta će to doneti klubovima.

- U takmičenjima gde je to moguće, treba registrovati plasman do sada postignutim rezultatom. Nešto je igrano, ne može to da se jednostavno poništi, ako u razumnom roku ne dođe do mogućnosti da se nastavi, najmanje nepravično je da se zatečeno stanje proglasi konačnim. Sad svi pokušavaju da plasiraju svoje interese, neki su da se registruje postignutim plasmanima, drugi da se igraju doigravanja, treći da se sve poništi.

Zatim je nastavio...

- Smeta mi što neki koriste ovu tešku situaciju da bi racionalizovali svoje interese i upakovali ih da oni to žele zbog spašavanja života ljudi.

foto: Starsport©

O ABA ligi i tome da je trebalo da se odigra barem još jedno kolo. - Mislim da ne bi trebalo odmah donositi neke konačne odluke. Treba ostaviti vreme i sačekati šta će se dešavati. Problem nije samo zdravstveni, već i u nemogućnosti treninga. Klubovi koji imaju sale mogli su celodnevno da organizuju treninge za jednog ili dva igrača, na smenu. Zatim, strani igrači su se vratili kućama, i ako se takmičenja budu nastavila, neće biti ista kao u onom momentu kad su zaustavljena. ABA liga je možda trebalo da odigra još to jedno kolo da bi se znalo makar ko ispada.

Evroliga i Evrokup se još nisu oglasili...

- U odlukama o Evroligi i Evrokupu svakako imaju uticaja i novčana ulaganja, ali bi trebalo odrediti neki razumni rok, do 15. maja recimo, pa tada videti šta je uopšte izvodljivo. Razmišljati o parama, trofejima a da se ne razmišlja o životima ljudi, nije humano.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.